Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2017

              ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  .ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΗ  ΤΥΧΗ  ΣΕ ΟΛΟΥΣΝέο Έτος, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 2017

ΕΤΣΙ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ

Όλη η εκπομπή του Ντέμη με καλεσμένους τους Μαχαιρίτσα, Θαλασσινό στον ΣΠΟΡ FM 94,6 (video/audio)

SUPER ΤΣΕΛΣΙ .ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε το 2016 η Τσέλσι! Οι Λονδρέζοι πήραν το προβάδισμα και ισοφαρίστηκαν δυο φορές από την αξιόμαχη Στόουκ, αλλά οι Γουίλιαν και Κόστα "μίλησαν" στο κρίσιμο σημείο και χάρισαν στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε τη 13η συνεχόμενη νίκη της. Έτσι, οι "μπλε" θα κάνουν πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και στη... χειρότερη με διαφορά τουλάχιστον 6 βαθμών από τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, το ματς μεταξύ των οποίων διεξάγεται σε λίγο!
Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "έγραψε" ακόμα μια ανατροπή... σήμα κατατεθέν καθώς γύρισε το ματς με τη Μίντλεσμπρο χάρη σε γκολ των Μαρσιάλ (85') και Πογκμπά (86'), πήρε τη νίκη με 2-1 και γλίτωσε από πρωτοχρονιάτικο κάζο!
 
Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Χαλ - Έβερτον 2-2 (6' Ντόσον, 65' Σνόντγκρας / 45'+1 αυτ. Μάρσαλ, 84' Μπάρκλεϊ)

Σάββατο
Μπέρνλι - Σάντερλαντ 4-1 (31', 51' και 53' Αντρέ Γκρέι, 67' πέν. Μπαρνς / 71' Ντεφόου)
Τσέλσι - Στόουκ 4-2 (34' Κέιχιλ, 57' και 65' Ουίλιαν / 46' Μάρτινς Ίντι, 64' Κράουτς)
Λέστερ - Γουέστ Χαμ 1-0 (20' Σλιμανί)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 2-1 (85' Μαρσιάλ, 86' Πογκμπά / 67' Λίντμπιτερ)
Σαουθάμπτον - Γουέστ Μπρομ 1-2 (41' Λονγκ / 43' Φίλιπς, 50' Ρόμπσον-Κάνου)
Σουόνσι - Μπόρνμουθ 0-3 (25' Αφόμπ, 45' Φρέιζερ, 88' Τζόσουα Κινγκ)
Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή
Γουότφορντ - Τότεναμ (15:30)
Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 49 (+29)
2. Λίβερπουλ 40 (+24)
3. Μάντσεστερ Σίτι 39 (+19)
4. Άρσεναλ 37 (+20)
5. Τότεναμ 36 (+20)
6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 36 (+10)
7. Έβερτον 27
8. Γουέστ Μπρομ 26
9. Σαουθάμπτον 24
10. Μπόρνμουθ 24
11. Μπέρνλι 23
12. Γουότφορντ 22
13. Γουέστ Χαμ 22
14. Στόουκ 21
15. Λέστερ 20
16. Μίντλεσμπρο 18
17. Κρίσταλ Πάλας 16
18. Σάντερλαντ 14
19. Χαλ 13
20. Σουόνσι 12

ΖΛΑΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ

Ο  Κόσμος λέει ότι γέρασα, όμως απλά ζεσταίνομαι. Το μέλλον μοιάζει ωραίο, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός». Ο Ζλάταν είχε προειδοποιήσει από τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν η θητεία του στην Παρί Σεν Ζερμέν τελείωνε, ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγκαταλείψει το κορυφαίο επίπεδο του κορυφαίου παιχνιδιού. Ενώ θα μπορούσε να παίξει σε Αμερική ή Κίνα και να βγάζει 5 ευρώ κάθε φορά που ξύνει τη μύτη του δίνοντας το 1/50 των δυνατοτήτων του, ο εκ των top επιθετικών όλων των εποχών, επέλεξε να είναι η Premier League το επόμενο πρωτάθλημα που θα κοσμούσε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η τυχερή της οποίας τη φανέλα θα φορούσε.







Ο Σουηδός ξεκίνησε τη σεζόν με έναν τρόπο που ξέρει πολύ καλά. Χαρίζοντας έναν τίτλο στους Κόκκινους Διαβόλους με το καθοριστικό γκολ στον τελικό του Community Shield στο 2-1 κόντρα στην πρωταθλήτρια, Λέστερ. Και η συνέχεια δεν ήταν άσχημη, καθώς έβαλε 4 γκολ στα πρώτα 4 ματς στο πρωτάθλημα, ένα εκ των οποίων κόντρα στην Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ το οποίο η ομάδα του έχασε (1-2).
Από το σημείο εκείνο όμως και μετά, τα πράγματα φάνηκαν να είναι διαφορετικά αφού ο Ιμπραΐμοβιτς δεν έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για 6 αγώνες στην Premier League και έκανε πολλούς να βιαστούν να βγάλουν ετυμηγορία. Οπως ένας Ολλανδός δημοσιογράφος, ο οποίος τον ρώτησε γιατί δεν «λάμπει» όπως στις προηγούμενες ομάδες του. «Λάμπω 24 ώρες τη μέρα, οπότε εξαρτάται πως το εννοείς. Παίζω ποδόσφαιρο 20 χρόνια και ναι, μεγαλώνω, όμως όσο περισσότερο μεγαλώνω, τόσο καλύτερα νιώθω. Λάμπω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν θέλεις να λάμπω ακόμα περισσότερο, θα το κάνω για σένα. Εχω βάλει πάνω από 450 γκολ στην καριέρα μου, οπότε δεν ανησυχώ. Εγώ δημιουργώ τις ευκαιρίες, τα γκολ θα έρθουν».
Δεν υπήρξε τίποτα από αυτά που είπε ο Ζλάταν που να μην ίσχυαν ή να μην έγιναν πραγματικότητα. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα ερχόταν το comeback της Γιουνάιτεντ χωρίς τον Σουηδό, ο οποίος πριν μπει το 2017 έχει βάλει 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 9 στα τελευταία 8 ματς. Σε αυτό το διάστημα δεν έχει σκοράρει μόνο σε βάρος της Τότεναμ και κλείνει το ημερολογιακό έτος με 50 τέρματα, έχοντας μπροστά του μόνο έναν παίκτη, τον Λιονέλ Μέσι (51) αλλά και την ευκαιρία να τον ξεπεράσει στο ματς με την Μίντλεσμπρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Προσαρμόζομαι, νιώθω χαρούμενος, νιώθω καλά. Ακόμα και αν είμαι 35, στο μυαλό μου είμαι 20. Νομίζω ότι μπορώ να παίζω μέχρι τα 50. Σας αρέσει το κρασί; Είναι το τέλειο παράδειγμα».
Και το τέλειο παράδειγμα συνδυάζεται άψογα με το τέλειο στατιστικό και τον αριθμό 152. Τόσα είναι τα γκολ του Ζλάταν από τη μέρα που έκλεισε τα 30 μέχρι σήμερα. Σε αυτό το διάστημα, μόνο 2 παίκτες έχουν καταφέρει να σκοράρουν περισσότερες φορές στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Α, θέλετε τα ονόματά τους; Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι (197). «Το μοναδικό πράγμα που μου έκανε εντύπωση εδώ, είναι ότι ο παιχνίδι παίζεται σε ολόκληρο το γήπεδο. Ηξερα ότι ρυθμός είναι υψηλός και είχα προετοιμαστεί γι΄αυτό το είδος παιχνιδιού, έπρεπε να προετοιμάσω και το σώμα μου για κάτι τέτοιο. Εχω παίξει σε διαφορετικές χώρες και πρωταθλήματα και ξέρω ότι πρέπει να προσαρμόζεις το σώμα στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι». Αυτό που έχει προσφέρει η προετοιμασία του Σουηδού είναι να είναι Νο1 παίκτης σε λεπτά συμμετοχής στη φετινή Premier League από τους παίκτες που έχουν κλείσει 3 δεκαετίες ζωής.
Ενας ακόμα λόγος που κάνει τον Μουρίνιο να γουστάρει με τον Ιμπραΐμοβιτς είναι ότι έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό δίδυμο με τον Πολ Πογκμπά. Υστερα από κάποια ματς και αφού ο Special One κατέληξε σε 3άδα κέντρου με Κάρικ-Ερέρα και μπροστά τους τον Γάλλο, οι δυο τους έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στο makeover των Κόκκινων Διαβόλων που πλέον βλέπουν καθαρά την 4άδα της Premier League. Ο πρώην άσος της Γιουβέντους έχει δώσει 4 ασίστ στα τελευταία 7 ματς και όλες είναι στον Ιμπρα.
Ο Ζλάταν είναι ο άνθρωπος που πέρα από το να κάνει καλύτερο τον Πογκμπά, κουβαλά στην πλάτη του την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δουλεύει σκληρά για να παίζει βασικός σε μια ομάδα που πιέζει και δείχνει να απολαμβάνει το κάθε λεπτό. Το καλό για την Γιουνάιτεντ αλλά και όλους εμάς που απλά γουστάρουμε ποδόσφαιρο, είναι ότι θεωρείται δεδομένο πως θα παίξει τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο στο Old Trafford. 
Ο υπερόπτης και εγωιστής που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο εκπληκτικό επίπεδο της Premier League, είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος επιθετικός στο Νησί. Οπως είπε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της κατηγορίας, Αλαν Σίρερ (260), οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να τον έχουν σαν παράδειγμα προς μίμηση...

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Τέλος στο αήττητο σερί των τεσσάρων διαδοχικών νικών μπήκε για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ούνικς Καζάν στη Ρωσία (83-81). Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν μάλιστα την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το δίποντο που επιχείρησε ο Ντιμίτρις Νίκολς στην εκπνοή βρήκε -με το ζόρι- το στεφάνι.
Οι "πράσινοι" ήταν εξαιρετικοί για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο, βρέθηκαν στο +14 (40-54 στο 22'23''), αλλά μόλις ο Κιθ Λάνγκφορντ βρήκε ρυθμό, έχασαν τον έλεγχο της κατάστασης.
Ο γκαρντ των γηπεδούχων "ζεστάθηκε" με τις συνεχόμενες βολές που έβαλε, απέκτησε αυτοπεποίθηση και μαζί με τον Λατάβιους Ουίλιαμς "σκότωσαν" τους "πράσινους", που είχαν την ευκαιρία στο τέλος να στείλουν τον αγώνα στην παράταση. Το δίποντο του Ντιμίτρις Νίκολς βρήκε όμως το σίδερο, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στους γηπεδούχους.
Κάπως έτσι πήγε στράφι το ρεκόρ καριέρας που έκανε ο Νικ Καλάθης με 23 πόντους (8/12 δίπ., 2/4 τρίπ., 1/2 βολ.), τη στιγμή που ο Κρις Σίνγκλετον έμεινε άποντος (!) στο β' μέρος.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ κυριάρχησε στο παρκέ της Kazan Basket Hall στο β' μέρος, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Ο ηγέτης των γηπεδούχων είχε 9 πόντους στο α' μέρος και 18 πόντους στο β' μέρος, για να κάνει τη διαφορά. Πιο αναλυτικά, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 27 πόντους (με 6/11 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 6/7 βολές), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη και 1 τάπα σε 34'00'' συμμετοχής.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε στο +14 (40-54 στο 22'33'') κι έπειτα, έπεσε ο διακόπτης. Η άμυνα του "τριφυλλιού" χαλάρωσε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να δώσει στους γηπεδούχους τη δυνατότητα να πλησιάσουν στο σκορ.

Οι Κιθ Λάνγκφορντ και Κίνο Κολόμ είχαν μόλις 13 πόντους στο α΄μέρος του αγώνα. Πόσους έβαλαν από τη στιγμή που γύρισαν από τα αποδυτήρια; 30 πόντους! Εξ ου και η αλλαγή ρυθμού στον αγώνα και δη στη γ' περίοδο.

Για ένα ακόμη παιχνίδι, το "τριφύλλι" ξεκίνησε απόλυτα συγκεντρωμένο και προσηλωμένο στο πλάνο του Τσάβι Πασκουάλ. Σε σημείο που "έχτισε" το +9 (6-15 στο 6'03'') με τον Κρις Σίνγκλετον και τον Νικ Καλάθη να κάνουν εξαιρετικά πράγματα, στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν απάντηση στην επιθετική παραγωγικότητα και δημιουργία των δύο "πράσινων" σταρ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν σε ρόλο κομπάρσου στον αγώνα.
Κι αν οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods δεν ήταν σε ανάλογη κατάσταση, η δράση του αρχηγού της ομάδας αρκούσε για να κάνει τη διαφορά. Ακόμη κι όταν η Ούνικς Καζάν ισοφάρισε το σκορ (24-24 στο 13'30''), η αντίδραση ήταν άμεση, με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να "πατάνε το γκάζι" και να ξεφεύγουν στο σκορ. Εξ ου το +9 (35-44) του ημιχρόνου, με το "τριφύλλι" να έχει 15/22 δίποντα και να δείχνει πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη νίκη.
Η εκκίνηση του γ' δεκαλέπτου ήταν ακόμη καλύτερη για τους φιλοξενούμενους. Το +14 (40-54 στο 22'33'') έδειχνε πως θα φέρει -εύκολα ή δύσκολα- τη νίκη στην πλευρά των "πρασίνων", αλλά κάπου εκεί η άμυνα... εξαφανίστηκε. Μόλις ο Κιθ Λάνγκφορντ "ζεστάθηκε" με τις συνεχόμενες βολές που εκτέλεσε, κι από εκεί βρήκε τον ρυθμό που τόσο έψαχνε από το τζάμπολ.
Έτσι, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με τον ηγέτη των γηπεδούχων να τους δίνει το προβάδισμα για πρώτη φορά (68-67 στο 31'35'') και μαζί να αλλάζει άρδην το ψυχολογικό υπόβαθρο της αναμέτρησης. Ο Τσάβι Πασκουάλ "απάντησε" με τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος πήρε επιθέσεις και κράτησε το "τριφύλλι" μπροστά στο σκορ. Στο φινάλε όμως, αυτό που μετρούσε ήταν μια φάση, μια άμυνα, την οποία δεν κατάφερε να παίξει ο Παναθηναϊκός Superfoods.
Η Ούνικς Καζάν έφτασε στο +5 (83-78) με 40'' για το τέλος, χάρη σε κάρφωμα του Λατάβιους Ουίλιαμς. Ο Κέι Σι Ρίβερς απάντησε άμεσα με σουτ τριών πόντων για να ρίξει τη διαφορά στους δύο (83-81 στα 30''), αλλά έκτοτε... ουδέν. Οι "πράσινοι" έβγαλαν την επόμενη άμυνα, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να στείλουν τον αγώνα στην παράταση, αλλά το δίποντο του Ντιμίτρις Νίκολς με την εκπνοή, κατέληξε στο σίδερο.
Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-44, 63-65, 83-81.
Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 5 (1), Αντίποφ 6 (2), Λάνγκφορντ 27 (3 τρίπ., 5 ασ.), Στολ, Παραχούσκι 4, Κολόμ 16 (2), Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιν, Ουίλιαμς 19 (9/14 δίπ., 9 ριμπ.).
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Νίκολς 6 (2), Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 13 (1), Φώτσης, Φελντέιν 6, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 13 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Καλάθης 23 (8/12 δίπ., 2/4 τρίπ., 1/2 βολ., 6 ασ.)

:

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΙΤΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΙΘΕΑ-ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ3

Μία ημέρα νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας της Καλλιθέας με τον Αρη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Football League.

Συγκεκριμένα, η πρώτη αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» θα λάβει χώρα την Τρίτη (03/01) αντί της Τετάρτης (4/1) που είχε αρχικά οριστεί και αυτό έχει να κάνει με την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα από την ΕΡΤ3.

EUROLEAGUE:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

19:00ANADOLU EFES ISTANBULANADOLU EFES ISTANBUL78-80REAL MADRIDREAL MADRIDRegular Season
20:00CRVENA ZVEZDA MTS BELGRADECRVENA ZVEZDA MTS BELGRADE78-67CSKA MOSCOWCSKA MOSCOWRegular Season
21:00ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ71-62FENERBAHCE ISTANBULFENERBAHCE ISTANBULRegular Season
21:45EA7 EMPORIO ARMANI MILANEA7 EMPORIO ARMANI MILAN70-78ZALGIRIS KAUNASZALGIRIS KAUNASRegular Season
22:00BASKONIA VITORIA GASTEIZBASKONIA VITORIA GASTEIZ101-88MACCABI FOX TEL AVIVMACCABI FOX TEL AVIVRegular Season

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

18:00UNICS KAZANUNICS KAZAN-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣRegular Season
19:00GALATASARAY ODEABANK ISTANBULGALATASARAY ODEABANK ISTANBUL-BROSE BAMBERGBROSE BAMBERGRegular Season
22:00BARCELONABARCELONA-DARUSSAFAKA DOGUS ISTANBULDARUSSAFAKA DOGUS ISTANBULRegular Season

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΜΠΕΟΥ ΓΙΑ ΑΡΗ

Ο λόγος για τον Άρη, που τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ένα σενάριο που θέλει τον Αχιλλεά Μπέο να εμπλέκεται στα διοικητικά του.
Aπό τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση:
Τις τελευταίες ημέρες, όπως πληροφορούμαι από φίλους και δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, εντείνεται η φημολογία σχετικά με επικείμενη ανάμειξη μου στα διοικητικά πράγματα της ιστορικής ομάδας της πόλης, του Αρη.
Αναμφίβολα πρόκειται για μυθεύματα, η σκοπιμότητα και ο δόλος των οποίων είναι προφανής, για όσους βλέπουν πίσω από τις γραμμές και σίγουρα έχει να κάνει με εκείνους που με κάθε τρόπο επιχειρούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα, την ώρα που εξελίσσεται η γνωστή δίκη, στην οποία είμαι κατηγορούμενος με τα γνωστά σαθρά και αβάσιμα στοιχεία, ου καθημερινά καταρρίπτονται.
Θέλω να ξεκαθαρίσω με τρόπο κατηγορηματικό ότι ουδεμία πρόθεση έχω να ασχοληθώ ξανά με το ποδόσφαιρο (αλήθεια, για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε;) και φυσικά τον Αρη και ότι μοναδικές μου προτεραιότητες είναι η πόλη μου, η οικογένειά μου και ο αγώνας για την αθώωσή μου.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ Ο ΚΟΥΦΟΣ

«Πρώτος στόχος των Ρόκετς ο Κουφός»




Οι Ρόκετς θέλουν να προσθέσουν έναν ψηλό στο ρόστερ τους, ώστε να συνεχίσουν την πολύ καλή πορεία που πραγματοποιούν στο φετινό ΝΒΑ. Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο, Μαρκ Στέιν, έχουν «κυκλώσει» την περίπτωση του Κώστα Κουφού και θα «κυνηγήσουν» μια ανταλλαγή με τους Σακραμέντο Κινγκς, προκειμένουν να τον κάνουν δικό τους. 

Ο Κουφός αγωνίζεται, περίπου, 20 λεπτά ανά αγώνα στο φετινό ΝΒΑ και μετρά 5.9 πόντους και 5.8 ριμπάουντ με τη φανέλα των «Βασιλιάδων».

ΛΟΚΟ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Ο Σεμπάστιαν Αμπρέου το είπε και το έκανε. Αν και στα 40 χρόνια του συνεχίζει κανονικά το ποδόσφαιρο και μάλιστα σήμερα παρουσιάστηκε και επίσημα από τη νέα ομάδα του, την 23η στην καριέρα του, την Μπανγκού από την Βραζιλία.
Κι επειδή ο «Λόκο» είναι όντως τρελός, όπως και το παρατσούκλι του, δεν παρέλειψε να το αποδείξει ξανά και στους Βραζιλιάνους, αφού διάλεξε για τη φανέλα του το Νο 113! Πρόκειται για τα χρόνια… ζωής της νέας ομάδας του που ιδρύθηκε το 1904, ενώ σημειώνεται πως σε όλη την καριέρα του, ο σπουδαίος Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής φορούσε το Νο13.
Κατά την παρουσίασή του, ρωτήθηκε για το αν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: “Ψάξτε στο Youtube και θα βρείτε την απάντηση”.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο και τις προοπτικές του Γιάννη Αντετοκούνμπο έρχονται από το στόμα κορυφαίων του ΝΒΑ.
Ο προπονητής των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, ο σέντερ των Χοκς Ντουάιτ Χάουαρντ και ο παλαίμαχος άσος και νυν αναλυτής Τζέιλεν Ρόουζ πλέκουν το εγκώμιο του 22χρονου άσου σε ένα βίντεο των Μπακς για την προώθηση της υποψηφιότητάς του για το All Star Game.
Γκρεγκ Πόποβιτς: «Δεν είναι απλώς ένας αθλητής πια! Δεν είναι απλώς ένα φαινόμενο. Ξέρει πώς να παίζει με τους συμπαίκτες του κι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να γίνει σταρ στο ΝΒΑ»
Ντουάιτ Χάουαρντ: «Παρακολουθώντας τον από την πρώτη χρονιά στη λίγκα και βλέποντας την πρόοδό του μπορείς να πεις πως όταν έλθει η ώρα του να αποσυρθεί, το όνομά του θα είναι δίπλα σε αυτό του Καρίμ!»
Τζέιλεν Ρόουζ: «Είναι ο μοναδικός παίκτης στο ΝΒΑ που ηγείται της ομάδας του στους πόντους, τα ριμπάουντ, τις ασίστ, τα κοψίματα και τα κλεψίματα! Αναμφίβολα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πιο ευέλικτος παίκτης σε ολόκληρη τη λίγκα και υποψήφιος MVP τα επόμενα χρόνια».

ΙΣΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ Ο ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ

Στο προσκήνιο και πάλι ο Ταυλαρίδης

Το όνομα του Στάθη Ταυλαρίδη βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα λόγο του κενού που υπάρχει στην θέση του στόπερ.
Η έλλειψη λύσεων για την αμυντική γραμμή του Άρη φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το θέμα του Στάθη Ταυλαρίδη με τον έμπειρο στόπερ να είναι ο διακαής πόθος του Νίκου Αναστόπουλου το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Ο παίκτης του Παναθηναικού είναι εδώ και καιρό εκτός πλάνων και από την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο φημολογούνταν ότι θα λυθεί το συμβόλαιο του, πλέον μένει να φανεί εάν τελικά θα αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναικό και σε τι κατάσταση είναι για να αποφασίσουν οι κιτρινόμαυροι εάν επιθυμούν να κινηθούν για να τον αποκτήσουν.

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Άνθρωπος είναι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει και αυτός τα πάθη του! Ένα από αυτά αποκαλύφθηκε...

Με τι την... βρίσκει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου εκτός γηπέδων; Μεταξύ άλλων, με το... Μπίνγκο, παιχνίδι τύχης με το οποίο είναι «κολλημένος» από τα χρόνια που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 
Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Ρονάλντο λέγοντας ότι είναι ένα από τα αγαπημένα χόμπι του, όταν είναι στο σπίτι του, για να περνά τον ελεύθερο χρόνο του. 

«Είναι πολύ ιντριγκαδόρικο παιχνίδι, διότι μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις πολύ καιρό για τον αριθμό με τον οποίο θα συμπληρώσεις ένα παιχνίδι. Την ίδια ώρα βλέπεις τους φίλους σου να περιμένουν κάτι ανάλογο και δημιουργείται ωραία ατμόσφαιρα» είπε σχετικά ο Κριστιάνο. 
«Είναι για εμένα ένα χόμπι από την εποχή που πήγα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν ένας πολύ εύκολος τρόπος για να αρχίζω να μαθαίνω αγγλικά» συμπλήρωσε ο σούπερ σταρ της Ρεάλ. 

    ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ Ο ΦΑΜΠΡΕΓΚΑΣ

    Η ομάδα της Μίλαν φαίνεται πως έχει βάλει στο στόχαστρο της τον Τσεσκ Φάμπρεγκας της Τσέλσι. ,
    Μάλιστα τα δημοσιεύματα της «Corriere dello Sport» αναφέρουν πως οι νέοι ιδιοκτήτες της Μίλαν περιμένουν το τυπικό της αγοράς των μετοχών του συλλόγου, προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα.
    Έτσι παρακολουθούν την περίπτωση του κεντρικού μέσου, Φάμπρεγκας παρά το γεγονός ότι ο Κόντε δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή του. Βέβαια σε περίπτωση που οι «ροσσονέρι» καταβάλλουν ένα αρκετά υψηλό ποσό τότε οι «μπλε» ίσως σκεφτούν σοβαρότερα την αποχώρηση του Ισπανού διεθνή από τον σύλλογο.

    Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

    ΟΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

     Ήταν 29/12 του 2013 όταν ο Σουμάχερ μαζί με τον γιο του χαλάρωναν κάνοντας τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στις γαλλικές Άλπεις.
    Ήταν 11 η ώρα το πρωί, όταν κάνοντας σκι ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε το κεφάλι του σε έναν βράχο. Όλα ξαφνικά αλλάζουν και η λαμπερή ζωή του «Σούμι», αλλάζει φόντο και τα πάντα σκοτεινιάζουν.
    Η κινητοποίηση ήταν άμεση από την αρχή. Με τα μέσα να δίνουν συγκεχυμένες πληροφορίες για την κατάσταση του Σουμάχερ αλλά ακόμα και το πρώτο ανακοινωθέν που βγήκε από τους γιατρούς δεν ήταν ενθαρρυντικό και οι φόβοι ολοκλήρου του κόσμου επιβεβαιώθηκαν.
    Ο Σουμάχερ είχε πέσει σε κώμα και χρειαζόταν άμεσα νευροχειρουργική επέμβαση.
    Οι στιγμές ήταν κρίσιμες και με τα φώτα ολόκληρου του πλανήτη στραμμένα πάνω στην υπόθεση η οικογένεια έπρεπε να «παλεύει» με τις δύσκολες ώρες που περνούσαν, τον τύπο αλλά και όλους όσους ήθελαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
    Μέσα σε όλα τα θέματα ήρθε να προστεθεί και η κλοπή του ιατρικού φακέλου του Σουμάχερ από άνθρωπο που είχε πρόσβαση σε αυτόν και μετά θέλησε να τον πουλήσει στο διαδίκτυο για 60.000 ευρώ.
    Το περιστατικό γίνεται ακόμα πιο περίεργο όταν κατηγορούμενος για την κλοπή του φακέλου αυτοκτόνησε, όταν κρεμάστηκε στο κελί του στις 8 Αυγούστου του 2014.
    Η κατάσταση υγείας του Σουμάχερ από κάποιο σημείο και μετά παρέμενε σταθερή χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Κατά καιρούς έβγαιναν διάφορα δημοσιεύματα τα οποία είτε υποστήριζαν ότι ο Σουμάχερ βελτιώνεται, είτε ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα.
    Όλα αυτά σταμάτησαν να κυκλοφορούν όταν εννέα μήνες μετά το ατύχημα και συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου όπου η εκπρόσωπος του Γερμανού πρωταθλητή έβγαλε ανακοίνωση για την μεταφορά στο σπίτι του, σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.
    «Ο Μίκαελ Σουμάχερ έφυγε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για να συνεχίσει την μακρά περίοδο αποκατάστασής του. Δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει τους θεράποντες ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που έκαναν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες. Επίσης ευχαριστεί όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους στον Μίκαελ για καλή ανάρρωση και σίγουρα τον βοήθησαν. Για το μέλλον, ζητούμε την κατανόησή σας προκειμένου η αποκατάστασή του να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας»
    Η αποθεραπεία του συνεχίζεται πλέον στο σπίτι του στην Ελβετία με την οικογένεια του Σουμάχερ να είναι συνέχεια στο πλευρό του και μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για συγκίνηση του Γερμανού πιλότου όταν ακούει τα παιδιά του, την γυναίκα του Τζίνα αλλά και τα σκυλιά της οικογενείας.
    Τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι πληροφορίες που βγαίνουν στον τύπο είναι ελάχιστες. Κυρίως διαψεύδονται μακάβριες ειδήσεις, χωρίς όμως κανείς να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται πλεόν ο 7 φορές πρωταθλητής της F1.
    Τρία σκοτεινά χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ένα σύμβολο του παγκόσμιου αθλητισμού, ο Μίκαελ Σουμάχερ, ξεκίνησε την σκληρή του «μάχη» και οι ευχές όλων των ανθρώπων δεν σταματούν να βρίσκονται μαζί με τον «Σούμι» και την οικογένεια του και να τους συντροφεύουν στην δύσκολη καθημερινότητα τους.