Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Μόνο κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες φαίνεται πως απομένουν προκειμένου να ντυθεί στα κίτρινα ο Φιορίν Ντουρμισάι. Ο δανεισμός του 23χρονου επιθετικού από τον Ολυμπιακό στη Μπέβερεν διεκόπη και ο παίκτης θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός στον Άρη μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
Ο διεθνής επιθετικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί πως μιλάνε με τον Ολυμπιακό ακόμη και για άμεση αγορά του ποδοσφαιριστή. Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι να παίξει ως δανεικός με τα κίτρινα για τους επόμενους μήνες και να υπάρξει οψιόν αγοράς του παίκτη για το προσεχές καλοκαίρι/
Στο βελγικό πρωτάθλημα φέτος, ο Ντουρμισάι μέτρησε 9 συμμετοχές και 2 γκολ.

ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔ, η διαιτητική ομάδα του αγώνα του Βόλου με τον Ολυμπιακό θα αποκλειστεί οπό κάθε μελλοντικό ορισμό, λόγω «απόδοσης κατώτερη κάθε προσδοκίας»!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς εις βάρος κάθε διαιτητή, βοηθού διαιτητή ή κάθε άλλου προσώπου εμπλεκoμένου στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα από τις αρμόδιες Αρχές και οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγούνται άμεσα στη Δικαιοσύνη.
Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ακολουθεί τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και τις πλέον επαγγελματικές πρακτικές, που βασίζονται στα διεθνή εγχειρίδια της Διαιτησίας, προκειμένου να οδηγήσει την Ελληνική Διαιτησία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Δυστυχώς, η απόδοση των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και την εφαρμογή του συστήματος V.A.R., σε συγκεκριμένους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν αναμφίβολα κατώτερη κάθε προσδοκίας. Κατά συνέπεια, η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε ότι όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, σε αγωνιστικό χώρο και V.A.R., των αγώνων αυτών, θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν από την Κ.Ε.Δ.
Η Κ.Ε.Δ. εκπαιδεύει, παρακολουθεί και αξιολογεί όλους τους διαιτητές και τους βοηθούς διαιτητές ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές και μεθόδους, και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και υποβάθμισης του σχεδιασμού και του έργου που έχει επενδυθεί στην ανάπτυξη της Ελληνικής Διαιτησίας, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η Κ.Ε.Δ. είναι απολύτως προσηλωμένη και συγκεντρωμένη στα καθήκοντά της, όπως έχουν σχεδιαστεί σε συμφωνία με την Ε.Π.Ο., τη FIFA και την UEFA, με στόχο την ανάπτυξη της Διαιτησίας στην Ελλάδα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και αυτό παραμένει η αποκλειστική της προτεραιότητα».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Επιστρέφουν το Σάββατο στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Άρη


Το ερχόμενο Σάββατο (28/12) θα επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Άρη, για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Η ενημέρωση των “κιτρινόμαυρων”:
Μέρες ξεκούρασης και αποφόρτισης είναι αυτές που ακολουθούν για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η τεχνική ηγεσία της ομάδας μας για τα Χριστούγεννα, στις προπονήσεις θα επανέλθουν το ερχόμενο Σάββατο (28/12).
Η προπόνηση θα είναι απογευματινή και είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ την επομένη (Κυριακή) οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ θα προπονηθούν στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ και μεταξύ άλλων ζητάει την άμεση δημοσιοποίηση των διαλόγων των διαιτητών στο ματς του Βόλου.

Συνέχεια δίνει ο Ολυμπιακός μετά το ματς των «ερυθρόλευκων» στο Βόλο. Το μεσημέρι της Δευτέρας η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή προς την ΚΕΔ στην οποία ζητάει την άμεση δημοσιοποίηση των ηχοχραφημένων διαλόγων μεταξύ των διαιτητών του αγώνα. Εάν δεν γίνει αυτό σύμφωνα πάντα με τους «ερυθρόλευκους» η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε μηνύσεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν από τον αντιπρόεδρο, Σάββα Θεοδωρίδη.
Παρακάτω η επιστολή που απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΚΕΔ
 
«Προς:
Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΟ
- κ. Vitor Manuel deMelo Pereira,Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
- κ. Juan FernandezMarin, Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
- Leif Lindberg, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
 
Κοινοποίηση σε:
- Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΠΟ
κ. Petr Fousek, Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα της UEFA   
- Εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA
κ. Mr. Herbert Hubel
 ​Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA
- κ. Μάριο ΓεωργίουUEFA  
- Super League 1   
Αξιότιμοι Κύριοι,
Στο χθεσινό παιχνίδι που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου  μεταξύ της γηπεδούχου Π.Α.Ε. ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. και της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γίναμε μάρτυρες αυτού που γνωρίζαμε ήδη από τον ορισμό των Διαιτητών της αναμέτρησης : μιας προμελετημένης  και εκτελεσμένης με χειρουργική ακρίβεια αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα στην κατεύθυνση της οποίας χρησιμοποιήθηκε και το VAR.
Για ακόμα μία φορά σκοπούμενες ενέργειες και παραλείψεις  εις βάρος του Ολυμπιακού είχαν σαν συνέπεια όχι μόνο την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος. Για τους λόγους αυτούς, απαιτούμε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να δημοσιευτούν άμεσα εντός 24 ωρών οι ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Διαιτητή της Αναμέτρησης κ. Φωτιά, του Διαιτητή VAR κ. Ευαγγέλου και όλων των Βοηθών, των Βοηθών VAR και του Τέταρτου Διαιτητή προκειμένου να κάνουμε χρήση αυτών για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και εισαγγελικής αρχής . 
/em>

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΓΡΑΦΕΣ

Μπορεί για τους ποδοσφαιριστές του Άρη οι επόμενες μέρες να είναι μέρες ξεκούρασης, όχι όμως και για την διοίκηση, που πρέπει να “τρέξει” άμεσα το ανοιχτό ζήτημα των αποδεσμεύσεων και των μεταγραφών.

Σίγουρα, αρκετά θα εξαρτηθούν ως προς τις μεταγραφές από τον αριθμό των παικτών που θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα τον Ιανουάριο και τα χρήματα από τα συμβόλαια που θα εξοικονομηθούν.
Το σίγουρο, όμως, είναι πως η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές σε καίριες θέσεις της ενδεκάδας, είτε προχωρήσουν, είτε όχι άμεσα οι αποδεσμεύσεις. Αλλωστε, κάποιες περιπτώσεις εμφανίζουν δυσκολίες, όπως αυτή του Ντουάρτε, που θέλει να δοθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι και όχι να λύσει το συμβόλαιό του με τον Άρη.
Παράλληλα, συναντήσεις θα γίνουν και με τους άλλους εκπρόσωπους των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται από εδώ και στο εξής, από τον Μίχαελ Ένινγκ.
Τι αναζητά μεταγραφικά ο Άρης…
Θεωρείται βέβαιο πως ο Άρης έχει την ανάγκη να αποκτήσει έναν ακόμα αμυντικό μέσο για να “θωρακίσει” ακόμα περισσότερο τη μεσαία του γραμμή, αλλά και παίκτη στο αριστερό άκρο της άμυνας, εκεί όπου υπάρχει μόνο ο Μιχάι Κόρχουτ, που έχει τραβήξει φέτος το… κουπί. Και όποτε απουσίασε κλήθηκε ο Σάσα, αφήνοντας τη φυσική του θέση.
Ενίσχυση θα υπάρξει εν τέλει και στην θέση του τερματοφύλακα, παρότι το τελευταίο διάστημα μπήκε στο… συρτάρι ο συγκεκριμένος φάκελος. Η εμφάνιση του Κουέστα στην Κρήτη προβλημάτισε τους ιθύνοντες της ομάδας, που το σκέφτονται σοβαρά και πάλι την προοπτική να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή για τα γκολπόστ.
Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει ενίσχυση και στην κορυφή της επίθεσης. Παρ΄όλα αυτά οι διαθέσιμες επιλογές και κυρίως όσες μπορεί να προσεγγίσει οικονομικά ο Άρης δεν είναι πολλές. Επομένως δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθεί ο κατάλληλος παίκτης και μάλιστα να υπάρχει σιγουριά για τις δυνατότητές του. Ωστόσο, η αναζήτηση έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται…
Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, μεταγραφές θα γίνουν μόνο αν το ζητήσει ο Μίχαελ Ένινγκ ή αποχωρήσει κάποιος ποδοσφαιριστής που δεν υπολογίζεται και υπάρξει χώρος για νέα προσθήκη…

Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΕΟ

Ο Γιάννης Φετφατζίδης πρόσθεσε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση με την φανέλα του Άρη στο βιογραφικό του, χθες στο ΟΑΚΑ.
Ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ κατάφερε πολλές φορές και διέσπασε κάθε αμυντικό πλάνο του Δώνη πάνω του, όμως δεν αποδείχθηκε αρκετός για να φτάσει ο Άρης στη νίκη.
Ίσως αν είχε λίγες περισσότερες βοήθειες επιθετικά από τους Ιντέγε, Γκάμα και Λάρσον να μπορούσε ο Άρης να έπαιρνε το πολυπόθητο “διπλό”.
Και πάλι, όμως, ήταν εξαιρετικός. Μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία, στάθηκε άτυχος γιατί το τέρμα που πέτυχε ακυρώθηκε, ενώ ήταν ένα γκολ σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς.
Με ανάλογες εμφανίσεις και το 2020, θεωρείται βέβαιο πως δεν θα του αρκεί απλά ο άτυπος τίτλος του MVP του Άρη στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΛΕΙΟΦ Ο ΑΡΗΣ



Σ’ ένα παιχνίδι το οποίο αποτέλεσε μία πρώτη μάχη από τις πολλές που απομένουν για τις θέσεις στα πλέι οφ ο Αρης αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό με το 0-0 να αφήνει μία… ουδέτερη αίσθηση. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη ένα πράμα.

Το θέμα είναι ότι για τέταρτο φετινό παιχνίδι στην Αθήνα ο Αρης δεν χάνει βαθμούς, ενώ σε αντίστοιχα περσινά μόνο έχανε. Παραμένει με μία μόλις ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια και μπορεί να φαίνεται ότι είναι οριακά στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα, αλλά οι αποστάσεις παραμένουν εξαιρετικά μικρές. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, εχθές χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία – από τις πολλές που έχει σπαταλήσει φέτος και ειδικά στην Αθήνα- να αφήσει πίσω του έναν άμεσο διεκδικητή της πρώτης εξάδας και αντί να βρεθεί στην 4η θέση με τους τρεις πόντους της νίκης το ισόπαλο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΛ του στέρησε αυτό το δικαίωμα και τον διατήρησε οριακά και σε ισοβαθμία εντός στόχου. Με εμφανίσεις μεστές, όπως τη χθεσινή στο ΟΑΚΑ, και κυριαρχικές, όπως αυτές που βλέπουμε να πραγματοποιεί συνήθως στην έδρα του, δεδομένα ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ είναι στα πόδια του. Εφόσον μάλιστα σταματήσει να αδικεί σε τόσο μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες που έχει το ρόστερ και να πετάει βαθμούς, ειδικά στην έδρα του, τότε δύσκολα θα βρεθεί ομάδα που θα καταφέρει να τον πετάξει έξω.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΑΡΗ Γ. ΔΕΛΗΖΗΣΗ

Ο αρχηγός του Άρη, Γιώργος Δεληζήσης, μιλάει στην Χριστίνα Βραχάλη για το γεγονός ότι σε όλη του την καριέρα αγωνίζεται, ενώ βλέπει μόνο απ' το ένα μάτι και παραδίδει μαθήματα δύναμης και θέλησης!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δίνουμε υποσχέσεις στους εαυτούς μας. Φανταζόμαστε έναν καλύτερο εαυτό που είθισται να χάνεται μέσα στη βοή της καθημερινότητας και των (όσων θεωρεί ο καθένας) προβλημάτων.
Έτσι καταλήγουμε στα ίδια. Ξεχνάμε τα σημαντικά κι αναλωνόμαστε στα εφήμερα. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε ν' αρχίσουμε το 2019 με μια αθλητική, αλλά ουσιαστικά ανθρώπινη ιστορία έμπνευσης.
Επιλέξαμε να σταθούμε στο μεγαλείο ψυχής και τη δύναμη της θέλησης η οποία εκφράζεται (και) από τον Γιώργο Δεληζήση. Έναν νικητή που από τα δύο του χρόνια ζει με ενα μάτι και πρωταγωνιστεί σ' ένα σκληρό κι ενίοτε άδικο χώρο. Το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η ιστορία του αρχηγού του Άρη.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

BOMBA TEΛΟΣ Ο ΑΡΙΒΑΜΠΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗ FERRARI

Formula 1: Τέλος ο Αριβαμπένε από τη Ferrari

Adtech Ad
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία η Ferrari θα βάλει τέλος στη συνεργασία της με τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε και τη θέση του θα αναλάβει ο τεχνικός διευθυντής, Ματία Μπινότο.

Με μία μεγάλη είδηση για τον κόσμο της Formula 1 φαίνεται ότι ξεκινά το 2019. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport η διοίκηση της Ferrari έχει αποφασίσει να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε.
Εδώ και μία τετραετία ο Αριβαμπένε ήταν το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος της Scuderia χωρίς όμως να καταφέρει να την οδηγήσει σε κάποιον τίτλο.
Ακόμα και την περσινή χρονιά κατά την οποία η Ferrari έδειξε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στη Mercedes υπήρξαν πολλά λάθη στο κομμάτι της στρατηγικής στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Στη θέση του αναμένεται να ανέβει ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Ματία Μπινότο.
Ο Ιταλός βρίσκεται στην ιταλική ομάδα από το 1995 και πέρσι υπήρξαν πολλές φορές που ήρθε σε κόντρα με τον Αριβαμπένε.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δικαίωση του Ολυμπιακού στην προσφυγή που κατέθεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ σχετικά με το με ποια αγωνιστική θα συνεχιστεί το Πρωτάθλημα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή των Πειραιωτών και έτσι το προσεχές Σαββατοκύριακο (12-13 Ιανουαρίου) θα διεξαχθεί η 16η αγωνιστική και πρώτη του δευτέρου γύρου.

Ετσι η 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, που είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των διαιτητών εξαιτίας του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου, θα οριστεί σε εμβόλιμη ημερομηνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ
Αρης - Λαμία
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 
Ατρόμητος - Παναιτωλικός
ΟΦΗ - Πανιώνιος
ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης