Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ






Ε Κ Α Σ Κ Ε Μ



Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Ξεκίνησε το Σάββατο 27/9/2008 το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α΄κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ.Ένα πρωτάθλημα χαμηλού επιπέδου λόγω των κωμικοτραγικών γεγονότων που προηγήθηκαν.Όλα ξεκίνησαν με τη λήξη της προηγούμενης χρονιάς και συνεχίσθηκαν μέχρι και λίγες ημέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.Συγκεκριμένα λόγω διαφόρων προβλημάτων ,κυρίως οικονομικών κάποιες ομάδες αδυνατούσαν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Β΄εθνικής . Την τελευταία στιγμή αποφασίσθηκε και ενημερώθηκε ο Αρχέλαος Κατερίνης που είχε κάνει συνένωση με την ομάδα του Πιερικού,να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Β΄εθνικής.

Η ομάδα της Αλεξάνδρειας χωρίς να ενισχυθεί δέχθηκε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Γ΄εθνικής.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στα μπαράζ για την άνοδο στην Α΄κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ ,κέρδισαν τελικά όλες το εισιτήριο της ανόδου ,μέχρι που παίχθηκε και η τελευταία πράξη αυτής της κωμικοτραγικής ιστορίας με την άνοδο της ομάδας της Έδεσσας στην Γ΄εθνική κατηγορία.Είκοσι ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και η ομάδα της Έδεσσας ψάχνει παίκτες για να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στο νέο πρωτάθλημα που ξαφνικά θα συμμετάσχει.

Αν αναλογισθούμε λοιπόν ότι απο το νέο πρωτάθλημα θα λείπουν δύο παραδοσιακά καλές ομάδες όπως η Αλεξάνδρεια και η Έδεσσα συν το γεγονός ότι όλες οι άλλες ομάδες πλήν ίσως του Αετού Κιλκίς ,όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν αλλά αντιθέτως αποδυναμώθηκαν, τότε για ποιό επίπεδο δυναμικότητας μιλάμε ?

Και επειδή όπως λέει ο λαός μας η καλή ημέρα απο το πρωί φαίνεται , τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις των ομάδων την πρώτη αγωνιστική ενισχύουν όλα τα παραπάνω.Παρ'όλα όμως αυτά τα αρνητικά εύχομαι το νέο πρωτάθλημα να είναι καλύτερο απο το προηγούμενο και ας μας διαψεύσει.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - Θ.Ο ΑΡΙΔΑΙΑΣ 97-71
ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗ - ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΑΣ 51-44
Α.Σ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ -ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ 62-68
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ 58-56
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ -ΑΣΠΡΟ 63-55
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : ΡΕΠΟ
Γ Α Σ ΜΕΛΙΚΗ - ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΑΣ 51-44
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο ΓΑΣ Μελίκης. Νίκησε το Σάββατο δύσκολα την ομάδα της ΑΕΚ Καρυώτισας με σκόρ 51-44.
Η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Δάνη Ασλανίδη είχε δύο όψεις.Στο πρώτο ημίχρονο πολύ άσχημη με την ομάδα να ψάχνεται στην κυριολεξία και ομόνος παίκτης που κατάφερε να διακριθεί ήταν ο Καραγκιζόπουλος.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα βελτιώθηκε κάπως αφού εκτός απο τον Καραγκιζόπουλο ανέβασαν την απόδοσή τους και οι Λέφας, Στάκταρης. Η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν πάντα κοντά στο σκορ και πάλεψε φιλότιμα να κάνει την έκπληξη . Δεν τα κατάφερε όμως αφού ο καλύτερος παίκτης της φορτώθηκε απο το πρώτο ημίχρονο με τέσσερα φάουλ.Πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης του ΓΑΣ ήταν ο Καραγκιζόπουλος.
Διαιτητές ήταν οι κύριοι Παπαδόπουλος Θεόφιλος και Αρβανίτης Γιώργος.
Κατα την γνώμη μας το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον επιθετικό τομέα αφού τα κενά που άφησαν με την μεταγραφή τους οι Ντόβας Σωτήρης και Παραπούρας Φαίδων προς το παρόν φαίνεται δύσκολο να αναπληρώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: