Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΧΑΣΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ


Ο Διαβατός και το Νεόκαστρο είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την άνοδό τους από την Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας, καθώς αποσπάστηκαν αρκετά από τους διώκτες τους.

Στην σημερινή 24η αγωνιστική ο πρωτοπόρος Διαβατός πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από το Βρυσάκι, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-3 του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ενώ το Νεόκαστρο νίκησε εύκολα στο γήπεδό του την ουραγό Επισκοπή με 6-0.

Η τρίτη της βαθμολογίας Μελίκη δεν κατάφερε να παραμείνει στο κυνήγι των δύο πρωτοπόρων, μιας και γνώρισε την ήττα 2-1 στο Γιαννακοχώρι από τον δυνατό Αχιλλέα Νάουσας.

Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, σημαντικές νίκες πέτυχαν η Καψόχωρα και η Αγία Βαρβάρα που νίκησαν στις έδρες τους τον Άγιο Γεώργιο (3-1) και την ΑΕΠ Βέροιας (4-0) αντίστοιχα, ενώ σπουδαίο τρίποντο πήραν τα Τρίκαλα επικρατώντας με 1-0 στη Μέση του τοπικού Φίλιππου.

Τέλος, στο Κλειδί ο τοπικός Εθνικός επιβλήθηκε δίκαια με 1-0 της Στενημάχου.

Να θυμίσουμε εδώ ότι βάσει της διακήρυξης του πρωταθλήματος, στην Α2 κατηγορία υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, προκειμένου να γίνουν και πάλι 16 οι ομάδες που θα συμμετέχουν τη νέα περίοδο στην Α1.

Μετά όμως και τον σίγουρο υποβιβασμό της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ οι ομάδες που θα πέσουν έγιναν τρεις, ενώ υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστεί και τέταρτη ομάδα, αν ο πρωταθλητής της Α1 ΕΠΣΗ δεν κερδίσει την άνοδο (μέσω μπαράζ) στη νέα κατηγορία που θα προκύψει από την συνένωση της Γ’ και της Δ’ Εθνικής!

Α1 ΕΠΣΗ - 24η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καψόχωρα – Αγ. Γεώργιος: 3-1
ΠΑΟΚ Αλ. – Διαβατός: 3-4
Αγ. Βαρβάρα – ΑΕΠ Βέροιας: 4-0
Μέση – Τρίκαλα: 0-1
Αχιλλέας Ν. – Μελίκη: 2-1
Νεόκαστρο – Επισκοπή: 6-0
Κλειδί – Στενήμαχος: 1-0
Ρεπό: ΧαρίεσσαΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1 ΕΠΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: