Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΟΥΟΤΕΡΣ

Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Ντομινίκ Ουότερς, καθώς οι συζητήσεις με την Καντού έχουν εξελιχθεί με θετικό τρόπο και αναμένεται μόνο η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα του Πειραιά.
Ο 30χρονος γκαρντ θα επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά το μικρό του πέρασμα από την Ιταλία, καθώς πριν δύο σεζόν αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ πέρυσι ανήκε στο δυναμικό του Άρη.
Συνεπώς, δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος να μιλήσει για το προσεχώς νέο απόκτημα του Ολυμπιακού από τον Δημήτρη Πρίφτη, που τον είχε στη διάθεσή του για μια ολόκληρη χρονιά.
Ο 48χρονος προπονητής μίλησε στο gazzetta.gr για τα στοιχεία που έχει να προσφέρει ο Ντομινίκ Ουότερς στο Γιάννη Σφαιρόπουλο και στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», τόνισε πως ο παίκτης έχει «χαρακτήρα νικητή», ενώ επεσήμανε και τα αρνητικά, καθώς λόγω Σπανούλη και Γκριν, ο Αμερικανός θα έχει περιορισμένο ρόλο.
«Είναι διαφορετικός παίκτης σε σχέση με τον Χάκετ, τόσο σε σωματοδομή, όσο και στα συστατικά που προσφέρει στο παιχνίδι. Δεν είναι αμυντικογενής, όπως ο Χάκετ, υστερεί σε μέγεθος και αθλητικότητα. Από την άλλη πλευρά, είναι καλύτερος σουτέρ, τόσο σε spot up κατάσταση, όσο και μέσα από τη δημιουργία του Σπανούλη. Συν τοις άλλοις, είναι εξαιρετικός στην πικ εν ρολ κίνηση, έχει ιδιαίτερη ικανότητα στην ανάγνωση της φάσης, ενώ μπορεί να σουτάρει και μετά από ντρίμπλα».
Δεν είναι ιδιοτελής, υπό την έννοια ότι έχει τη διάθεση να πασάρει. Για την ακρίβεια, πρώτα θα κοιτάξει την πάσα, γιατί θέλει να φτιάχνει φάσεις για τους συμπαίκτες του και μετά θα σουτάρει. Έχει χαρακτήρα νικητή, δεν φοβάται να πάρει τα κρίσιμα σου. Aυτό έκανε εξάλλου και την περσινή χρονιά.
Ένα πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορεί να είναι για πολλή ώρα στο παρκέ μαζί με τους Σπανούλη και Γκριν, τόσο για αμυντικούς λόγους, όσο και λόγω της σωματοδομής των παικτών. Πιστεύω, όμως, ότι είναι ώριμος να αποδεχθεί έναν περιορισμένο ρόλο. Η συνεργασία με τον Ολυμπιακό θα είναι ένα στοίχημα γι’ αυτόν, διότι του δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε άλλο μπασκετικό επίπεδο, στην Euroleague», ανέφερε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: