Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΝΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Έκανε το χρέος του απέναντι στα Τρίκαλα ο Άρης. Οι «κίτρινοι» επέβαλλαν από την αρχή του αγώνα το ρυθμό τους με «όπλο» την άμυν τους και πλουραλισμό στην επίθεση υπέταξαν με σκορ 82-63 των Θεσσαλών και έφτασαν τις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα.

Nίκη ηρεμίας για τον Άρη, που έκανε το χρέος του απέναντι στα Τρίκαλα (82-63) και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2017. Αντίθετα, οι Θεσσαλοί γνώρισαν την όγδοη ήττα τους στο πρωτάθλημα και παρέμειναν στην προτελευταία θέση.

Τέσσερις παίκτες του Άρη είχαν διψήφιο πόντων (Τσαϊρέλης 15π., Μποχωρίδης 13π., Μούρτος 14π., Πρίουιτ 11π.), με το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κιτρίνων», Ομάρ Πρίουιτ να αφήνει θετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του.

Από την ομάδα του Κώστα Μέξα διασώθηκαν οι Τζόουνς, Μάρεϊ και Τέγιτς με 15, 14 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ο αγώνας:

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Άρης που προηγήθηκε με 6-0 στο 2΄. Οι Θεσσαλοί κατάφεραν με σερί 9-2 να πάρουν προβάδισμα για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (8-9) στο 5΄. Όμως οι γηπεδούχοι με κύριο εκφραστή τον Πρίουιτ (8π.) απάντησαν με σερί 13-2 και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (24-13).

Όπως έκλεισε το δεκάλεπτο έτσι άρχισε το δεύτερο ο Άρης που ξέφυγε με 15 πόντους (29-14) στο 12΄. Συνέχισε να έχει σταθερά το προβάδισμα η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, με τα Τρίκαλα να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους οκτώ (37-29) στο 17΄, όμως το ημίχρονο τους βρήκε πίσω με 10 (44-34).

Ονειρικά ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο για τον Άρη, καθώς με πέντε σερί πόντους του Βασιλόπουλου πήρε εκ νέου προβάδισμα 15 πόντων (49-34), ενώ ξέφυγε με 23 (64-41) στο 28΄ και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στους 21 (66-45).    

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το κρεσέντο τους και ξέφυγαν με 26 (75-49) στο 34΄.  Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά με τον Άρη να φτάνει με ευρύ τρόπο (82-63) στην τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα και να αφήνει τους Θεσσαλούς στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 44-34, 66-45, 82-63

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ Ο ΜΑΣΟΥΝΤ


Μασούντ
Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και επισήμως είναι ο Σοτζέι Μασούντ με την Ένωση να ανακοινώνει την απόκτησή του. Με το "24" στην πλάτη ο Ιρανός.

"H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Ιρανό μεσοεπιθετικό Μασούντ Σοτζέι Σολεϊμάνι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο και πήρε την κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερο 24.  

Ο Μασούντ Σοτζέι γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1984 στο Σιράζ του Ιράν. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ιρανική Sanat Naft το 2002 και μέχρι το 2008 που υπέγραψε στην Οσασούνα αγωνίστηκε και στις Saipa και Al-Sharjah. 

Με την Οσασούνα σε πέντε σεζόν πραγματοποίησε συνολικά 101 συμμετοχές στη La Liga, πετυχαίνοντας 8 γκολ. Το 2013 πήρε μεταγραφή στην Las Palmas με την οποία αγωνίστηκε για μία περίοδο (29 συμμετοχές – 5 γκολ), ενώ πριν την μετακίνηση του στοn Πανιώνιο τον Ιούλιο του 2016, πέρασε και από το Κατάρ, για λογαριασμό της Al-Shahania και της Al-Gharafa. Στη Super League μετράει μέχρι σήμερα 41 συμμετοχές, 7 γκολ και 6 άσιστ. 

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Ιράν, έχοντας 70 συμμετοχές και 8 γκολ. Ηταν στην αποστολή του Ιράν στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006 με μία συμμετοχή στο τρίτο ματς του ομίλου κόντρα στην Αγκόλα, ενώ ήταν βασικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, παίρνοντας μέρος και στους τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων απέναντι σε Νιγηρία, Αργεντινή και Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Ηταν ενεργό μέλος και αρχηγός της Εθνικής του ομάδας στην πορεία για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μασούντ Σοτζέι, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ" αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης.






Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2018Χ Ρ Ο Ν Ι Α  ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2018

ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Πρίουιτ: «Μεγάλη πρόκληση ο Άρης» 

Στη Θεσσαλονίκη έφθασε πριν από λίγο ο Ομάρ Πρίουιτ ο οποίος συμφώνησε με τον Άρη για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. 
Πρίουιτ: «Μεγάλη πρόκληση ο Άρης» (pics)

Ο Αμερικανός εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την προοπτική συνεργασίας του με τους «κίτρινους».
«Ξέρω ότι ο Άρης είναι ομάδα με παράδοση στο μπάσκετ και παίζει σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Φέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά και ελπίζω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να βελτιώσει την εικόνα της και την Ελλάδα και στο Champions League», είπε ο Πρίουιτ ο οποίος χαρακτήρισε τον Άρη ως τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του: «Είναι είναι η μεγαλύτερη. Είχα μια μεγάλη αλλαγή παίζοντας από το κολέγιο σε επαγγελματικό επίπεδο, είχα μια πρώτη εμπειρία με τη Σιαουλιάι, αλλά είναι πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου ο Άρης και θέλω να τα πάω ακόμα καλύτερα».

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

TA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Αυτά είναι τα κορυφαία "κανόνια" για το 2017 στην Ευρώπη

Adtech Ad
Ο Χάρι Κέιν ήταν ο μεγάλος νικητής στην "κούρσα" για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του 2017 αφού σε ένα ημερολογιακό έτος πέτυχε 56 τέρματα. Ποιοι βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα. (VIDEO)

Σε λίγες ημέρες το 2017 μας αποχαιρετά και μετά από οκτώ χρόνια κανένας εκ των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ! Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2009.
Τότε ήταν ο Νταβίντ Βίγια, οποίος με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας είχε πετύχει σε ένα ημερολογιακό έτος 43 τέρματα.
Φέτος, ήταν η σειρά του Χάρι Κέιν να "σπάσει" αυτό το δίδυμο. Ο επιθετικός της Τότεναμ πέτυχε συνολικά 56 γκολ σε 53 αγώνες αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λιονέλ Μέσι με 54, ενώ στην τρίτη με 53 ισοβάθμησαν οι Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Έντισον Καβάνι.
Στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη υπάρχουν επίσης οι Ομπαμεγιάνγκ, Ιμόμπιλε, Λουκακού, Φαλκάο και Σαλάχ.
Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα.
ΌνομαΣύλλογοςΣυμμετοχέςΓκολ
Χάρι ΚέινΤότεναμ5356
Λιονέλ ΜέσιΜπαρτσλεόνα6454
Ρόμπερτ ΛεβαντοβσκιΜπάγερν Μονάχου5553
Κριστιάνο ΡονάλντοΡεάλ Μαδρίτης6053
Έντισον ΚαβάνιΠαρί Σεν Ζερμέν6253
Πιερ ΟμπαμεγιάνγκΝτόρτμουντ5143
Τσίρο ΙμόμπιλεΛάτσιο5541
Ρομελου ΛουκακούΈβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ6041
Ρανταμέλ ΦαλκάοΜονακό5437
Μοχάμεντ ΣαλάχΡόμα - Λίβερπουλ5836
Δείτε ορισμένα από τα καλύτερα γκολ του Χάρι Κέιν μέσα στο 2017

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΤΟΥ ΑΡΗ

Μία κίνηση άξια συγχαρητηρίων έκανε ένας φίλος του Άρη.
Ο εν λόγω φίλαθλος, που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αγόρασε πέντε εισιτήρια διαρκείας στην Οικογενειακή Κερκίδα, για να δωθούν μετά από κλήρωση σε ανέργους γονείς, για να μπορούν να βλέπουν αγώνες των «κιτρίνων» με το παιδί τους.
Αναλυτικά:
«Οι φίλοι του Άρη δείχνουν συνεχώς την αγάπη τους για την ομάδα κι όταν αυτή συνδυάζεται με την ανθρωπιά, τότε το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι συγκινητικό.
Ένας φίλαθλος της ομάδας μας, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, προέβη σε μια ξεχωριστή και σπουδαία κίνηση, αγοράζοντας πέντε εισιτήρια διαρκείας για την Οικογενειακή Κερκίδα, στη Θύρα 1 και ζήτησε να δοθούν μετά από κλήρωση σε πέντε άνεργους γονείς, που μπορούν να έρχονται στο "Nick Galis Hall" μαζί με το παιδί τους (θα πρέπει να είναι ηλικίας 6-12 ετών). Η Άρης Κ.Α.Ε δεν θα μπορούσε παρά να υλοποιήσει την επιθυμία του.
Από σήμερα (27/12) μέχρι και την προσεχή Τετάρτη (03/01) αρχίζει η διαδικασία συμμετοχής στην κλήρωση για τους φίλους της ομάδας μας, που είναι άνεργοι γονείς.
Στείλτε μέχρι την Τετάρτη 03/01, στις 15:00, τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλέφωνο) στη διεύθυνση press@arisbc.gr και μπείτε στην κλήρωση για πέντε εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2017-2018. Προκειμένου να παραλάβουν το εισιτήριο διαρκείας, οι πέντε τυχεροί είναι απαραίτητο να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: 
1) Ταυτότητα
2) Κάρτα Ανεργίας σε ισχύ
3) Ισχύον αποδεικτικό ανανέωσης της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ
4) ΑΜΚΑ
Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 04/01, από έναν παίκτη του Άρη».

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΑΜΠΡΕΟΥ .41 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Τον θυμάστε τον Σεμπαστιάν Αμπρέου που το 2009 πέρασε για λίγα φεγγάρια από τον Αρη; Ναι, εκείνος ο τρελός Ουρουγουανός φορ που έχει φροντίσει να τιμήσει το παρατσούκλι Λόκο που του έχουν δώσει. Δύο μήνες περίπου αφού έκλεισε τα 41 του, συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο και μάλιστα σε σχετικά υψηλό επίπεδο.
Μόλις υπέγραψε λοιπόν στην Αουντάξ Ιταλιάνο της Χιλής και αυτή θα είναι η 26η ομάδα της καριέρας του. Η περιπέτεια του ξεκίνησε το 1994 με τη Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ και ο Αμπρέου έχει δώσει άλλη έννοια στη λέξη... γυρολόγος, καθώς οι 26 επαγγελματικές ομάδες θεωρείται παγκόσμιο ρεκόρ.
Δεύτερη ομάδα του ήταν η Σαν Λορέντσο, ξεκινώντας έτσι και την εκτός συνόρων διαδρομή του. Κάπως έτσι ο Αμπρέου έπαιξε σε πολλές χώρες. Ουρουγουάη, Αργεντινή, Ισπανία, Βραζιλία, Μεξικό, Ισραήλ και Ελλάδα, με τις περισσότερες χώρες να τις επισκέπτεται μάλιστα πολλές φορές. Η Νασιονάλ ήταν η μοναδική που υπηρέτησε σε τρις διαφορετικές περιόδους.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ Ο ΟΜΑΡ ΠΡΟΥΙΤ

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Ομάρ Πριούιτ, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Omar Prewitt μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1993, στο Mount Sterling, Kentucky κι έχει ύψος 2,01 μ.. Ο Prewitt αναμένεται στη Θεσσαλονίκη αύριο το μεσημέρι (28/12, 13:30), ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας μας.

Μετά τη θητεία του στο Montgomery County High School, επέλεξε το πανεπιστήμιο του William & Mary από το οποίο αποφοίτησε το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας κατά μέσο όρο 15,6 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ ανά αγώνα, στην τελευταία του χρόνια.

Πιο παραγωγική σεζόν του στο κολέγιο ήταν η τρίτη (2015-2016), κατά την οποία σκόραρε 17,8 πόντους, προσθέτοντας 5,2 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ. Συνολικά στις τέσσερις χρονιές στο William & Mary τα νούμερα του ήταν: 14,5 πόντοι, 5,1 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ. Σούταρε με ποσοστό 70% στις βολές, 35,1% στα σουτ τριών πόντων και 46,7% στα σουτ εντός πεδιάς. Συνολικά έπαιξε 126 παιχνίδια και στα 92 ξεκίνησε στη βασική πεντάδα. Είναι ο 5ος καλύτερος σκόρερ και 11ος καλύτερος πασέρ στην ιστορία του William & Mary. 

Ο Prewitt αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη λιθουανική Siauliai, την ομάδα με την οποία υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του, παίζοντας συνολικά σε 22 αγώνες, 14 στο λιθουανικό πρωτάθλημα και 8 στη Baltic Basketball League. Στο πρωτάθλημα Λιθουανίας, σημείωνε 8,5 πόντους κατά μέσο όρο και είχε ακόμη 3,2 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ με 56% στις βολές, 43,3% στα σουτ εντός πεδιάς και 34,7% στα τρίποντα. Στη BBL είχε 9,4 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 2 ασίστ με 67% στις βολές, 40% στα σουτ εντός πεδιάς και 39% στα τρίποντα.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Την περυσινή χρονιά ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης ομάδας της περιφέρειας NABC ενώ τη σεζόν 2015-2016 αποτέλεσε μέλος της πρώτης ομάδας». 

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΕΑΛ


 

Τα τελευταία Χριστούγεννα του Ρονάλντο στη Μαδρίτη

Adtech Ad
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ζητήσει εδώ και καιρό να φύγει απ' τη Μαδρίτη, ενώ τον έχει ενοχλήσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον Νεϊμάρ. Αυτά τα Χριστούγεννα είναι ίσως τα τελευταία του Πορτογάλου στην ισπανική πρωτεύουσα
Το περασμένο καλοκαίρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν απογοητευμένος με τα προβλήματα που είχε στην Ισπανία (κατηγορίες για φοροδιαφυγή), αλλά οι άνθρωποι της Ρεάλ κατάφεραν να τον πείσουν να παραμείνει στην ομάδα.
Αυτά τα Χριστούγεννα όμως είναι πιθανότατα τα τελευταία που περνάει ο Πορτογάλος ως παίκτης της ομάδας της Μαδρίτης.
Από τα μέσα Νοεμβρίου έχει ζητήσει απ' τον Φλορεντίνο Πέρεθ να αποχωρήσει απ' τους "μερένγκες", καθώς νιώθει πως πλέον στον σύλλογο δεν τον εκτιμούν και δεν τον σέβονται όσο θα έπρεπε.
Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021, ο Πέρεθ του έκανε πρόταση για επέκταση, όμως δεν ικανοποιήθηκε και ζήτησε να πουληθεί.
Όλοι βλέπουν με την συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο πως δεν περνάει καλά πλέον στη Μαδρίτη, ενώ τον έχει ενοχλήσει και η... ιστορία με τον Νειμάρ.
Απ' το Νοέμβρη που ζήτησε να πουληθεί οι φήμες ήθελαν τον Νεϊμάρ να είναι ο αντικαταστάτης του, καθώς ο Βραζιλιάνος κατάφερε άμεσα στην Παρί Σεν-Ζερμέν να τα κάνει όλα άνω-κάτω με την συμπεριφορά τού.
Μάλιστα, την ημέρα που ο Ρονάλντο πήρε την 5η του "Χρυσή Μπάλα" ο Πέρεθ δήλωσε για τον Νεϊμάρ πως στη Μαδρίτη θα είχε περισσότερες πιθανότητες στο μέλλον να κατακτήσει αυτός την "Χρυσή Μπάλα".
Ο CR7 θεώρησε προσβλητικό ο πρόεδρος να μιλά για άλλον παίκτη τη μέρα που αυτός βραβεύτηκε ως κορυφαίος του κόσμου.
Δεν έχει πλέον την προσοχή που θα ήθελε και το σενάριο να αποχωρήσει γίνεται όλο και πιο πιθανό.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν παίζει καλά στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στόχος είναι να ανεβάζει τον αριθμό των γκολ του στο Champions League και να το κατακτήσει για τρίτη σερί χρονιά. Θέλει να τα δώσει όλα, να... φορτσάρει στο φινάλε της σεζόν, έτσι ώστε να είναι στο 100% στο Μουντιάλ του 2018, το τελευταίο της καριέρας του πιθανότατα, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro. Αν καταφέρει να οδηγήσει την Πορτογαλία και στην κατάκτηση του Μουντιάλ, τότε θα του είναι ακόμη πιο εύκολο να λέει πως είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.