Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΝ Ν.Δ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1

202222
Μεγάλο προβάδισμα 10,2% στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με 25,8% έναντι 15,6% για το ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν 5,6% Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ με 5% και Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,9%.
Σημειώνεται ωστόσο ότι το 25% δεν ξέρει τι θα ψήφιζε αν είχαμε την αλλη Κυριακή εκλογές.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο… «Κανένας» με 46%, ενώ προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21% έναντι 12% για τον Αλέξη Τσίπρα.
Από τη δημοσκόπηση πάντως προκύπτει μεγάλη απαισιοδοξία των Ελλήνων, καθώς και συνολικά αρνητική εκτίμηση από τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 81% αξιολογούν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης. Το 60% θεωρεί απρόβλεπτες τις εξελίξεις στη χώρα για το 2017, έναντι 38% που τις θεωρεί προβλεπτές. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το 67% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα τα πάει χειρότερα το 2017.
Στις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησης, τις πιο θετικές αντιδράσεις συγκεντρώνουν η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων με 67% και το σύμφωνο συμβίωσης στα ομοφυλα ζευγάρια με 52%. Στον αντίποδα ωστόσο, η διαχείρισης του προσφυγικού συγκεντρώνει 68% αρνητικές γνώμες, όσο και οι σχέσεις της κυβέρνησης με ΜΜΕ και Τύπο.
Αναφορικά με την αξιολόγηση των καθοριστικών αποφάσεων της κυβέρνησης, το 67% αξιολογεί αρνητικά το δημοψήφισμα και την επιλογή στήριξης του «Οχι», το 68% επίσης αρνητικά τα αποτελέσματα της 17ωρης διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους μετά το δημοψήφισμα, ενώ 79% εκφράζεται και πάλί αρνητικά για τις διαρκείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, που δεν καρποφορούν ποτέ.
Αναφορικά με την εκλογή Τραμπ τέλος, το 50% θεωρεί ότι θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τον κόσμο. Το αντίστοιχο ποσοστό ωστόσο εκείνουν που υποστηρίζουν ότι θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα είναι μικρότερο, στο 33%, αν και υπερισχύει σημαντικά και πάλι όσω αναμένουν κάτι θετικό για τη χώρα από το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: