Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ME ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΕΤΟ ΣΤΟ 83΄Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ένα παιχνίδι με απόλυτο πρωταγωνιστή το... χιόνι, ο Παναθηναϊκός πήρε αγχωτική νίκη χάρη στον Σεμπάστιαν Λέτο. Την ώρα που οι Πράσινοι δυσκολεύονταν κόντρα στην Κέρκυρα, ο Αργεντινός έδωσε τη λύση σκοράροντας με κεφαλιά λίγο πριν το φινάλε και δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη έπειτα από δυο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα!
Ισοβαθμούν με Πανιώνιο και Ξάνθη στη δεύτερη θέση με 25 βαθμούς οι Πράσινοι, έμειναν 12οι με 13 πόντους οι Φαίακες, οι οποίοι στάθηκαν πάρα πολύ καλά στη Λεωφόρο, αλλά δεν άντεξαν στο τέλος.
Το ματς
Καλή κυκλοφορία, λίγες ευκαιρίες
Το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι έγινε εμφανές από την αρχή. Από το πρώτο λεπτό, η Κέρκυρα «έσφιξε» τις γραμμές της στο δικό της μισό, και άφησε την κατοχή στον Παναθηναϊκό με σκοπό να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Οι Πράσινοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν με υπομονή και κυκλοφορία μπάλας να ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενουμένων. Πάντως, δεν τα κατάφεραν παρά μόνο σε 2-3 περιπτώσεις αφού οι Φαίακες ήταν εξαιρετικά οργανωμένοι στα μετόπισθεν.
Στο 17’ ο Λέτο βρήκε τον Μπεργκ με ωραία μπαλιά, ωστόσο το σουτ του Σουηδού απομάκρυναν σε κόρνερ οι αμυντικοί της Κέρκυρας. Στο 24’ ο Κουρμπέλης στάθηκε άτυχος αφού το οριζόντιο δοκάρι τού στέρησε το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό μετά από φοβερό σουτ από μακριά! Στο 37’ ο Μπεργκ βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή από φάουλ του Βιγιαφάνιες, αλλά αντί να πιάσει την κεφαλιά, έκανε χέρι. Τέλος, στο 40’ χάθηκε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βιγιαφάνιες συνδυάστηκε με τον Λέτο και πλάσαρε από διαγώνια θέση, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Όσο για την Κέρκυρα, απείλησε και αυτή σε δυο περιπτώσεις. Μια με τον Κόντο να φεύγει στην αντεπίθεση, αλλά να πλασάρει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου από δύσκολη γωνία στο 15’ και άλλη μια με το μακρινό σουτ του Ντουαλά που έφυγε λίγο άουτ στο 23’.
Πρωταγωνιστής… το χιόνι!
Η χιονόπτωση που είχε αρχίσει να εντείνεται από το πρώτο μέρος έγινε ακόμα πιο έντονη στο δεύτερο. Ως αποτέλεσμα, οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών να παίξουν καλό ποδόσφαιρο έγιναν σαφώς πιο δύσκολες. Από αυτή την εξέλιξη, χαμένος ήταν σίγουρα ο Παναθηναϊκός αφού η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν τον βοηθούσε να ασκήσει πίεση. Αντίθετα, το χιόνι αποτέλεσε μια ευτυχή συγκυρία για την Κέρκυρα, η οποία ούτως ή άλλως είχε αμυντικό προσανατολισμό στο ματς.
Ως εκ τούτου, οι Πράσινοι «κόλλησαν» επιθετικά και απείλησαν μόνο με ένα μακρινό συρτό σουτ του Λουντ στο 48’. Για μεγάλο διάστημα δεν βλέπαμε απολύτως τίποτα επιθετικά στο παιχνίδι μέχρι που η Κέρκυρα λίγο έλειψε να παγώσει ακόμα περισσότερο τη Λεωφόρο σε μια αό τις σπάνιες επιθέσεις της. Στο 80’ ο Ζορμπάς γύρισε την μπάλα στον Γεωργίου, αλλά αυτός δεν κατάφερε αν εκτελέσει σωστά από τη μικρή περιοχή υπό την πίεση του Μολέντο σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία!
Λύτρωση με Λέτο
Τελικά, ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση από το… πουθενά. Στο 83’ ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε κόρνερ και ο Λέτο νίκησε τους αμυντικούς της Κέρκυρας και τον Κουτζαβασίλη σκοράροντας ένα από τα σπάνια γκολ του με το κεφάλι!
Ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το σουτ του Ζορμπά από τα όρια της περιοχής έφυγε λίγο άουτ, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το τρίποντο, που ήρθε με πολύ άγχος και κάτω από αντίξοες συνθήκες!
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής (69’ Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (86’ Μαρινάκης), Μπουμάλ, Λέτο (90'+3' Ρέις), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Τελάντερ, Ρινάλντι.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Βενέτης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (86’ Γκόμες), Ζορμπάς, Γεωργίου (90'+1 Παμλίδης), Κόντος (69’ Επστάιν), Ντουαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: