Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο ΑΡΗΣ

Γκέλα ολκής μπορεί να αποδειχθεί για τη Λαμία η αντικανονική συμμετοχή έξι ποδοσφαιριστών (Τζόκιτς, Όμο, Μπλάζιτς, Ντουρμισάι, Βάντερσον και Ρότσα) στην ενδεκάδα της, από το 51ο μέχρι το 81ολεπτό, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος.

Γεγονός που δίνει το δικαίωμα σε  όλες τις ομάδες, όχι μόνο η Σπάρτη, που έχουν έννομο συμφέρον να καταθέσουν ένσταση, εντός 48 ωρών, για να «κυνηγήσουν» τον μηδενισμό από το χθεσινό ματς, συν τους μείον τρεις βαθμούς της Λαμίας, όπως αναφέρει ο κανονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις. Στον Αρη από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν στενά την υπόθεση, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θόδωρο Καρυπίδη να έχει επικοινωνία με τον νομικό, και καθ’ ύλην αρμόδιο σε τέτοια ζητήματα, Αργύρη Λίβα. Αυτό που ξεκαθαρίζουν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ  είναι πως θα κάνουν ό,τι πρέπει για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της ομάδας.

Αυτό αναφέρει η προκήρυξη

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος κάθε ομάδα της Football League υποχρεούται καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα να  έχει στην ενδεκάδα έξι παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος. Το «αγκάθι» για τη Λαμία είναι ο Ντουρμισάι, αφού ναι μεν έχει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά έχει συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας (σ.σ. τελευταία του συμμετοχή στην αποστολή τον περασμένο Οκτώβριο!). Για να καταλάβετε, είναι ίδια περίπτωση με τον ποδοσφαιριστή Μένκα του Απολλωνα Καλαμαριάς, στη φετινή υπόθεση-δεδικασμένο όπου υπήρξε τιμωρία  των «κοκκινόμαυρων».  Η μοναδική περίπτωση που μπορεί να δικαιώσει τη Λαμία είναι το επίσημο χαρτί της ΟΥΕΦΑ, σύμφωνα με το οποίο ο Ντουρμισάι αποποιείται το δικαίωμα συμμετοχής του με την Εθνική Αλβανίας, άρα μπορεί να έχει δικαίωμα στην Εθνική Ελλάδος Ανδρών. Αίτημα που έπρεπε να έχει ήδη κατατεθεί. Και η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στην αποστολή της Αλβανίας στις 10/10/2016 αποδεικνύει ότι η Λαμία μάλλον δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, άρα η συμμετοχή του χθες είναι αντικανονική και δίνει το δικαίωμα για κατάθεση ένστασης. Πλην του Αρη, ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης, Τρίκαλα και ΟΦΗ ψάχνουν από χθες την υπόθεση και δεν αποκλείεται να καταθέσουν ένσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: