Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε ο Άρης που στο ντεμπούτο του Παναγιώτη Γιάννακη στην τεχνική ηγεσία επικράτησε με 70-63 του ΠΑΟΚ.
Οι δύο ομάδας κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκάλεπτου παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικές, με τους  «κιτρινόμαυρους» να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με διαφορά ενός πόντου (17-16). Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν περισσότερη ενέργεια και κατάφεραν στις αρχές της δεύτερης περιόδου με δύο τρίποντα των Πέτγουεϊ και Φλιώνη να χτίσουν γρήγορα μία διαφορά έξι πόντων (25-19). Παρόμοια ήταν η εικόνα ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Άρη να κυριαρχεί και με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ να πηγαίνει στην ανάπαυλα στο +13 (42-29).
Η εικόνα του παιχνιδιού, ωστόσο άλλαξε στα μέσα της τρίτης περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει περισσότερα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της διαφοράς στους δέκα πόντους. Σε εκείνο το σημείο, όμως έκανε την εμφάνιση του ο Γκάρι Μπελ, ο οποίος με επτά συνεχόμενους πόντους έδωσε επιθετική «ανάσα «στον Άρη και του επέτρεψε να πάει στο τέλος της τρίτης δεκαλέπτου με μία διαφορά 14 πόντων.
Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στην τελευταία περίοδο. Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε μπαράζ λαθών. Από την μία ο Άρης δεν μπορούσε να καθαρίσει το ματς και από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερνε να φτάσει σε απόσταση… αναπνοής. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να πανηγυρίζουν ένα πολύ σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 70-63.
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 42-29, 58-44,70-63.
ΑΡΗΣ: Φλιώνης 3, Τσαϊρέλης 5, Πουλιανίτης, Μούρτος 3, Χρηστίδης 2, Βασιλόπουλος 12, Αθηναίου 4, Μπένσον 12, Πέτγουεϊ 3, Μπελ 9, Βον 10, Γουίβερ 7.
ΠΑΟΚ: Ντίλαρντ 14, Κλάσεν 7, Κρουμπάλι 6, Καραμανώλης, Τρις 7, Ζάρας 5, Μαργαρίτης 5, Χρυσικόπουλος , Γιανναράς, Τζόουνς 14, Καρράς 2, Τσόχλας 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: