Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΧΑΡΙΣΤΕΑ

Oλο το προηγούμενο διάστημα που μιλούσαμε είχαμε επικεντρωθεί σε κάποια βασικά πράγματα, αναλύοντας τα κατά την γνώμη μας προβλήματα της ομάδας. Συνοψίζοντας μετά αυτόν τον πρώτο γύρο νομίζω πως το βασικό θέμα του Αρη ήταν στα δύο άκρα της άμυνάς του, στον σέντερ φορ και στην κακή του φυσική κατάσταση.
Αποδείχτηκε περίτρανα πως η ευφορία που σκόρπισε η ομάδα στην πρώτη πεντάδα των αγώνων ήταν εφήμερη. Ηταν ένα κακό παράδειγμα για τις δυνατότητες του Αρη βάσει των χαρακτηριστικών που είχε το ρόστερ του. Νομίζω πως αυτό που μένει από τον πρώτο γύρο είναι η αγωνιστική κάμψη του Αρη που οφείλεται εν πολλοίς στην κακή αμυντική του λειτουργία. Ο Αρης δέχτηκε πολλά και εύκολα γκολ. Για μένα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να εστιάσει την προσοχή του και να το αλλάξει στη συνέχεια ο Σάββας Παντελίδης.
Δυστυχώς τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα δημιούργησαν μια κατάσταση εσωστρέφειας και ένα κλίμα μουρμούρας. Νομίζω με βάση την εικόνα που έχω εγώ πως ο Αρης μιλώντας καθαρά αγωνιστικά δεν είναι φαβορί για την πεντάδα. Υπήρχαν ομάδες που ήταν ανώτερες από αυτόν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Σημείο «κλειδί» για την εξέλιξη της χρονιάς και την μετέπειτα πορεία του Αρη είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια. Εκεί είναι το τεράστιο πρόβλημα. Αν ο Αρης, αλλάξει την εικόνα του, καταφέρει να πάρει βαθμούς σε αυτά, τότε θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του. Η διακοπή του πρωταθλήματος - έστω και με τον τρόπο που ήρθε αυτή - ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Σάββα Παντελίδη να δουλέψει με τους παίκτες του και να βελτιώσει πράγματα που έχει εντοπίσει.
Ο κ. Παντελίδης σαφώς και δεν έχει το αλάνθαστο, φέρει ευθύνη για ορισμένες επιλογές του, όμως δεν μπορεί να χρεωθεί όλη η κακή εικόνα που υπάρχει σε αυτόν. Και τον Μουρίνιο να φέρει είναι αδύνατον σε ένα μήνα να αλλάξει τα πράγματα. Μετά τον διωγμό του Πάκο Ερέρα που η αλήθεια είναι πως δίχασε τον κόσμο του Αρη, βγήκαν παρά έξω πολλά από τα προβλήματα της ομάδας. Για παράδειγμα ο Γιουνές ναι μεν σκοράρει, αλλά υπάρχουν και παιχνίδια που μοιάζει εξαφανισμένος. Πρέπει να βρεθεί εκεί ένας ποδοσφαιριστής με διαφορετικά χαρακτηριστικά, να αποκτήσει η θέση του σέντερ φορ ανταγωνισμό.
Σε ότι αφορά το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Ο Αρης πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Να πάρει αποφάσεις και να διώξει την ανασφάλεια από τους ποδοσφαιριστές του. Πρέπει να αποτελέσει μια ενδεκάδα σταθερή η ομάδα. Να σταματήσουν οι αλχημείες. Αυτό θα γίνει με ποιοτική ενίσχυση, αφού για παράδειγμα αν παρατηρήσει κάποιος συγκεκριμένες θέσεις ποδοσφαιριστών θα διαπιστώσει πως ο Αρης υστερεί έναντι των υπολοίπων ομάδων. Πχ. τα μπακ του Αρη δεν είναι καλύτερα από καμία άλλη ομάδα της πρώτης πεντάδας, το ίδιο ισχύει και στη θέση του φορ. 
ΥΓ: Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία σε όλο τον κόσμο και το νέο έτος να χαρίσει σε όλους όλα όσα επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: