Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΝΗΓΗΜΑ

Μία στιγμή αρκεί για να αλλάξουν όλα, πόσω μάλλον να σε φέρουν από το ζενίθ στο ναδίρ. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει και με τον Χαμζά Γιουνές στον Αρη, που τη μία μέρα γνωρίζει την αποθέωση και την επόμενη βρίσκεται στο επίκεντρο ως ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα.


Στο Περιστέρι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει την πρωτοβουλία να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Μάβραϊ και με το οποίο ο Αρης είχε την ευκαιρία ισοφαρίσει σε 1-1, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα.

Είχε ψυχολογία ο Τυνήσιος μετά από τα τρία γκολ σε δύο αγωνιστικές. Αν και η κάκιστη εκτέλεση δεν προδίδει κάτι τέτοιο, με τον Γιουνές μέσα σε μερικά λεπτά να εξελίσσεται (ξανά) στο «μαύρο πρόβατο» και για να γίνεται ο μοιραίος για την ομάδα. Αυτό ήταν το δεύτερο εφετινό πέναλτι στο οποίο αστοχεί, καθώς είχε προηγηθεί, το επίσημος κρίσιμο για την εξέλιξη του αγώνα, αυτό στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ.

Μία κατάρα την οποία όπως φαίνεται απέκτησε στον Αρη, καθώς το παρελθόν του από την άσπρη βούλα κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι. Σε επτά αγωνιστικές σεζόν με επτά διαφορετικές ομάδες (σ.σ. από το 2011 μέχρι το 2018) ο Γιουνές είχε στήσει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι 27 φορές και σκόραρε τις 21! Στην πρώτη του θητεία επί ελληνικού εδάφους, στην Ξάνθη, τη σεζόν 2016-17, και πάλι το ποσοστό για τον 32χρονος ήταν θετικό. Ευστόχησε σε οκτώ πέναλτι και έχασε ένα, ενώ συνολικά σκόραρε 19 φορές στο Πρωτάθλημα! Με τον Αρη, μετά από 13 αγωνιστικές, θα μπορούσε κάλλιστα να  βρίσκεται ακόμα και στην πρώτη δυάδα του πίνακα των σκόρερ, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από τα δύο χαμένα πέναλτι έχει σημαδέψει και πέντε φορές το δοκάρι. Δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής στο εν εξελίξει Πρωτάθλημα που έχει τέτοια ποσοστά… ατυχίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: