Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπάρχουν έξι βασικά λάθη στη διατροφή μας που μπορεί να μας οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας όταν γίνουμε ενήλικες. Αυτά είναι τα εξής .
α. Δεν τρώμε τροφές που θα μας δώσουν τα 800 μίλλιγκραμΑσβεστίου που χρειαζόμαστε καθημερινά.( Η καλύτερη πηγή ασβεστίου είναι το γάλα και τα άγλυκα κι όχι πολύ αλατισμένα γαλακτοκομικά προιόντα , όπως το γιαούρτι και το τυρί φέτα.
β.Τρώμς περισσότερη τροφή απο όση χρειαζόμαστε , στοιβάζοντας έτσι περισσότερο βάρος , σε μορφή λίπους , πάνω στα κόκκαλά μας.
γ.Δεν δίνουμε καθόλου προσοχή στισ ανάγκες του οργανισμού μας για ασβέστιο και αποφεύγουμε τις τροφές που μας προστατεύουν λόγω του φόβου του πάχους όταν είμαστε παιδιά.
δ. Πίνουμε πολλά αναψυκτικά με Φωσφιρικό οξύ αντί απλό σκληρό νερό της βρύσης.
ε. Για να αδυνατίσουμε ακολουθούμε μή ισορροπημένες δίαιτες . ειδικά δίαιτες με πολλές πρωτείνες και λίγους υδατάνθρακες.
στ. Ο ι έγκυες δεν παίρνουν το ασβέστιο και τον σίδηρο που χρειάζεται ο οργανισμός τους και προσποθούν να τα αναπληρώσουν με φάρμακα.
Μπορεί οι πατροπαράδοτες συνηθειες , που κάνουν να μας αρέσει ή να μη μας αρέσει ένα φαγητό , να περνούν απο τους γονείς στα παιδιά και γι αυτό να είναι δύσκολο να αλλάξουν αλλα το μεγάλο πρόβλημα όταν θέλεις να βελτιώσρις τις συνθήκες της διατροφής σου είναι η έλλειψη γνώσεων.
Όσο το καταναλωτικό κοινό δεν έχει αρκετές σωστές πληροφορίες . θα εξακολουθεί να αγοράζει ότι του σερβίρουν οι βιομηχανίες τροφίμων .Το πρωινό θα αποτελείται απο δημητριακά με άφθονη ζάχαρη ,άσπρο αφρολέξ ψωμί , μαρμελάδα με συντηρητικά , χρώμα και άρωμα φρούτου, τσαι ή καφέ με ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: