Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Όταν μία είδηση είναι πρώτη σε όλες τις εφημερίδες ,αθλητικές και πολιτικές , επίσης πρώτη σε όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης τότε δεν μπορεί παρά να είναι το σημαντικότερο γεγονός της ημέρας και όχι μόνο , θετικό ή αρνητικό.
Δυστυχώς 'ομως αυτή τη φορά το γεγονός που συγκλονίζει και θα συνεχίσει να συγκλονίζει για πολύ καιρό ακόμη την Ελλάδα αποτελεί τη χειρότερη στιγμή του Ελληνικού αθλητισμού.
Η Παρασκευή 4-4-2008 θα γραφεί στην ιστορία ως η μαύρη ημέρα της Ελληνικής άρσης βαρών και του Ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.Αναφέρομαι βέβαια στην περίπτωση των 11 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών .
Μια είδηση που έπεσε σαν κεραυνός και συγκλόνισε συθέμελα τον Ελληνικόν αθλητισμό αλλά και την Ελληνική υπερηφάνεια. Κι αυτό γιατί η Εθνική ομάδα άρσης βαρών αγαπήθηκε όσο λίγες απο όλους τους Έλληνες. Κανείς δεν θα ξεχάσει τις μεγάλες στιγμές που μας πρόσφεραν ο Πύρρος Δήμας,ο Κάχι Κακιασβίλι, ο Βαλέριος Λεωνίδης, ο Λεωνίδας Σαμπάνης και τα άλλα παιδιά και δεν πρέπει να ξεχάσει.
Η Εθνική υπερηφάνεια και τα ρίγη ενθουσιασμού που σκόρπισαν όλοι αυτοί οι μεγάλοι αθλητές δεν πρέπει να συσχετισθούν με αυτό το φοβερό γεγονός. Η πολιτεία θα πρέπει να διαφυλάξει όλους αυτούς τους αθλητές που αποτελούν πρότυπα για χιλιάδες μικρά παιδιά που γεμίζουν καθημερινά τα στάδια και θέλουν να γίνουν μια ημέρα σαν αυτούς.Θα πρέπει να στήσει μια ασπίδα προστασίας γύρω απο όλους αυτούς , αλλά και γύρω απόλους τους αθλητές και προπονητές όλων των αθλημάτων.
Το τι θα γραφτεί και ακουσθεί όλες τις επόμενες ημέρες απο τους κακοθελητές που περιμένουν πάντα στην γωνία δεν θα πρέπει να αποσταθεροποιήσει τον Ελληνικό αθλητισμό αλλά αντίθετα θα πρέπει να τον κάνει πιο δυνατό και ενωμένο.
Αυτή όμως η μαύρη ημέρα θα πρέπει συγχρόνως να είναι και ημέρα όπου θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, αποφάσεις που πρέπει να απομονώσουν όλους αυτούς που έχουν μετατρλεψει την ευγενή άμιλα σε αθλητική βιομηχανία με αποκλειστικό στόχο το κέρδος. Η νίκη θα πρέπει να κερδίζεται με ιδρώτα στα στάδια και όχι στα εργαστήρια όπου παρασκευάζονταο όλα αυτά τα παράνομα συμπληρώματα.Η επίμαχη ουσία που ακόμη δεν ανακοινώθηκε επίσημα όμως όπως έγινε γνωστό είναι η Μεθιλτριενολόν. Μία ουσία που βρίσκεται στη λίστα της WADA ως βαρύ αναβολικό καθώς θεωρείται τοξική , πολύ πιο δυνατή απο την Τεστοστερόνη ικανή να καταστρέψει το συκώτι.
Τι μπορεί να κάνει η πολιτεία ? Πολλά.Πρώτα θα πρέπει να θεσπίσει νόμους πολύ πιο αυστηρούς απο αυτούς που ισχύουν ως σήμερα.Όπως αποκλεισμό όλων των εμπλεκομένων για τουλάχιστον 10 χρόνια .
Να γίνουν εργαστήρια ελέγχου ντόπινγκ υπερσύγχρονα .
Να γίνονται έλεγχοι όλων των αθλητών πριν και μετά απο όλες τις διοργανώσεις.
Θα πρέπει η πολιτεία με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της να αποθαρρύνει τους <<κακούς>> προπονητές ,παράγοντες,ακόμη και γονείς που παίζουν με την υγεία των αθλητών.
Η είδηση αυτη που έχει προκαλέσει σάλο στην παγκόσμια κοινή γνώμη και που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν το γεγονός ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ μετά την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου το 2004 θα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους ώστε να αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι στον αθλητισμό όποιος γίνεται πρωταθλητής γίνεται με τη βοήθεια παράνομων ουσιών.Ας αποτρέψει η πολιτεία νέο ενδεχόμενο πλήγμα στον αθλητισμό ενόψει μάλιστα των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου .
Το κακό έγινε.
Το βάρος είναι ασήκωτο . Ας αντιδράσουμε όλοι όσοι παλεύουμε καθημερινά μέσα στα στάδια για να αλλάξουμε με πράξεις όμως την γνώμη όλων αυτών που πιστεύουν ότι τα αναβολικά είναι μέρος της ζωής των αθλητών.

1 σχόλιο:

Blog Writer είπε...

πολύ καλή η δουλειά σας. Συγχαρητήρια.

pliroforiodotis.gr