Τρίτη 15 Απριλίου 2008

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΚΕΜ

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

ΠΛΕΪ -ΟΦΣ

Ηττήθηκαν και οι δύο εκπρόσωποι του νομού μας το Σάββατο 12-4-2008 . Ο ΓΑΣ Μελίκης στην έδρα του απο τον Πιερικό με 56-68 και ο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας στην Έδεσσα απο τον Αερωπό με 81-70.

Μετά απο αυτά τα αποτελέσματα ο ΓΑΣ Μελίκης αποχαιρέτησε τη χρονιά καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Θέση πολύ τιμητική κατα τη γνώμη μας αν αναλογισθεί κανείς ότι η ομάδα αποδυναμώθηκε σε σχέση με την περυσινή χρονιά αφού έφυγαν ο Λαγαμτζής ο Τσιμτσιρίδης και ο Τριφτανίδης ενώ ο Μανουράς που ήλθε για να ενισχύσει την ομάδα τραυματίσθηκε με το τέλος του πρώτου γύρου .

ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 56-68

Στο παιχνίδι με τον Πιερικό τα πράγματα ήταν δύσκολα πριν καν αρχίσει το παιχνίδι , αφού απουσίαζαν δύο απο τους βασικότερους παίκτες της φετινής χρονιάς ο Καραγκιοζόπουλος και ο Ρογγότης. Παρ'όλα αυτά πάλεψε μέχρι το τέλος και έχασε στις λεπτομέρειες.

Κάποια λάθη που έγιναν στο τέταρτο δεκάλεπτο (γρήγορες επιθέσεις ) έφεραν την ήττα.Έτσι ο Πιερικός που έκανε το 2-0 θα περιμένει τον νικητή της άλλης αναμέτρησης ΓΑΣ Αλεξάνδρειας -Πιερικός που θα γίνει το Σάββατο 19-4-2008 στην Αλεξάνδρεια.

Διαιτητές στον αγώνα της Μελίκης ήταν ο Γιαμούζης Αριστοτέλης και ο Παπαδόπουλος Θεόφιλος.

Τα δεκάλεπτα 17-21,31-36 (ημ),46-53,56-68(τελικό)

ΓΑΣ Μελίκης (Ασλανίδης Δάνης) Τρικαλιώτης Κ3(1),Παραπούρας Φ15(1),Νικολαϊδης Θ,Θεοδωρίδης Π,Πάππου Γ,Ντόβας Σ17(1),Στάκταρης Δ5(1),Λέφας Γ14,Πουλασουχίδης Γ,Σαμψωνίδης Κυρ.,Ντόγκας Ευάγγ.2,Καρέλης Β.

Για το άλλο ζευγάρι προσωπικά πιστεύω ότι η ομάδα του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας είναι καλύτερη απο την ομάδα της Έδεσσας ,θα κάνει το 2-1 αλλά και στη συνέχεια στα παιχνίδια με τον Πιερικό μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να είναι αυτή που θα ανέβει στην Γ΄Εθνική κατηγορία αρκεί να είναι σοβαρή όπως ήταν καθ'όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Είναι πρώτη φορά που θα αφιερώσω λίγο χρόνο για το ποδόσφαιρο. Άθλημα το οποίο υπηρέτησα ως ποδοσφαιριστής για 10 ολόκληρα χρόνια αλλά και ως προπονητής και γυμναστής ομάδων.Το απαρνήθηκα όμως λόγω της ασυνέπειας και της κακής συμπεριφοράς ορισμένων παραγόντων που διοικούν τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της περιοχής μας .(όχι όλοι βέβαια)Τα λάθη που γίνονταν τότε απο τους περισσότερους παράγοντες γίνονται και τώρα. Προσπαθούν να κάνουν την υπέρβαση πληρώνοντας κάποιους αμφιβόλου αξίας ποδοσφαιριστές και δεν ασχολούνται με τα μικρά παιδιά του τόπου τους.

Οι ομάδες ξεκινούν απο τη βάση και η βάση είναι τα μικρά παιδιά που θα μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο και με υπομονή αργοτερα θα στελεγχώσουν τη μεγάλη ομάδα.Η μόνη ομάδα που το κάνει τώρα καταλαβαίνοντας τα λάθη του παρελθόντος είναι ο Φιλιππος Μελίκης. Χρειάζεται όμως υπομονή και οι καλές ημέρες θα έλθουν.

Ο στόχος πιστεύω όλων των σωστών παραγόντων είναι να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά κάθε χωριού και αν χρειασθεί κάποια βοήθεια τότε να καταφύγουν στην ενίσχυση .Φιλόδοξοι πρόεδροι που τους ενδιέφερε μόνο η προσωπική προβολή απέτυχαν.

Οι ομάδες τους βρίσκονται στις μικρότερες κατηγορίες και κοντεύουν να διαλυθούν. Το ίδιο γίνεται τώρα και στην Αγκαθιά , ομάδα που ανεβαίνει στη Δ΄Εθνική κατηγορία και στην οποία δεν αγωνίζονται παραπάνω απο 2-3 Αγκαθιώτες ποδοσφαιριστές . Με την ευκαιρία το Σάββατο θυμηθήκαμε και τις παλιές άγριες εποχές. Μπράβοι,φουσκωτοί,πέτρες,κροτίδες,φωτοβολίδες εναντίον ανθρώπων , στη μητέρα όλων των μαχών .

Ένα παιχνίδι παρωδία με πολλές σκοπιμότητες και επεισόδια που δεν ανέδειξε νικητή.

Η Αγκαθιά που διαθέτει πολλά παιδιά με ποδοσφαιρικό ταλέντο θα έχει την ίδια τύχη με άλλες ομάδες γιατί θα χάσει τα δικάτης παιδιά στο βωμό της φιλοδοξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: