Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ


Το βράδυ της Παρασκευής (28/12) ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο πλαίσιο της τρίτης έκδοσης των "Globe Soccer Award" που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι, αναδείχτηκε κορυφαίος ποδοσφαριστής για τον περασμένο αιώνα.
Πέρα από τον "Πίμπε Ντ' Όρο" ξεχωριστή ήταν η βραδιά επίσης για τους Ζοζέ Μουρίνιο και Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία που πήραν τον τίτλο για τον κορυφαίο προπονητή και ποδοσφαιριστή της χρονιάς αντίστοιχα, όπως επίσης και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον μαδριλενικο σύλλογο να παραλαμβάνει το βραβείο για την καλύτερη ομάδα του 2012.
Αναλυτικά οι βραβεύσεις:
Ντιέγκο Μαραντόνα (Βραβείο για τον κορυφαίο παίκτη του αιώνα)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Καλύτερη ομάδα της χρονιάς)
Ζόρζε Μέντες (Καλύτερος μάνατζερ της χρονιάς)
Ρομπ Γιάνσεν (Βραβείο για την καριέρα του ως μάνατζερ)
Ρανταμέλ Φαλκάο (Καλύτερος παίκτης της χρονιάς)
Ερίκ Αμπιντάλ (Βραβείο για την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής)
Ζοζέ Μουρίνιο (Καλύτερος τεχνικός της χρονιάς)
Ζοζέ Μουρίνιο (Βραβείο για την μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο των μίντια)
Μοχάμεντ Χασάν (Κορυφαίος σκόρερ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
Μισέλ Πλατινί (Ειδικό βραβείο για την καριέρα του ως παίκτης, και μάνατζερ)

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ


Το Νεόκαστρο είναι η ομάδα που κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.

Οι «ασπρόμαυροι», στη σημερινή 15η αγωνιστική (τελευταία του α’ γύρου) έφτασαν σε ένα σπουδαίο τρίποντο, συντρίβοντας στο ντέρμπι κορυφής με 5-1 τη Μελίκη, η οποία έκανε το… λάθος να προηγηθεί στο σκορ με τον Τεγούση στο 33ο λεπτό!

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά καταιγιστικοί και πέτυχαν πέντε τέρματα με τους Βαλδήρ (42’), Παπαδόπουλο Π. (44’), Τσιούπρο (48’) και Καφέ (56’, 83’ πεν).

Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας, ο Αχιλλέας Νάουσας επιβλήθηκε με 2-0 του Εθνικού Κλειδίου στο Γιαννακοχώρι, ενώ ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας παρότι βρέθηκε να χάνει στην Αγία Βαρβάρα, έκανε την ολική ανατροπή και έφτασε στη νίκη με 3-1.

Στην Καψόχωρα, η τοπική ομάδα πήρε το πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας 3-0 της Στενημάχου, ενώ σημαντικές νίκες πέτυχαν στα γήπεδά τους τόσο η Χαρίεσσα (2-0 την ΑΕΠ) όσο και η Μέση (2-1 τον Αγ. Γεώργιο).

Τέλος, άνετη νίκη πήραν τα Τρίκαλα που επικράτησαν με 4-0 της ουραγού Επισκοπής.

Α1 ΕΠΣΗ - 15η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τρίκαλα – Επισκοπή: 4-0
Μέση – Αγ. Γεώργιος: 2-1
Χαρίεσσα – ΑΕΠ Βέροιας: 2-0
Νεόκαστρο – Μελίκη: 4-1
Καψόχωρα – Στενήμαχος: 3-0
Αγ. Βαρβάρα – ΠΑΟΚ Αλεξ.: 1-3
Αχιλλέας Ν. – Κλειδί: 2-0
Ρεπό: Διαβατός

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

NIKH TOY ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

 

"Ζεστή" υποδοχή για τον ΠΑΟΚ στη Νάουσα

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ "αγκάλιασαν" την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου που βρέθηκε την Τρίτη (13/11) στη Νάουσα, όπου έδωσε φιλικό παιχνίδι (pics)
William Hill Sports
Εξωτικά - Γαμήλια Ταξίδια
Προσφορές από το Exelixis Travel Μαυρίκιος - Μαλδίβες - Ντουμπάι
www.exelixistravel.gr
Single Baltic Lady
Pretty women from Baltic countries are looking for True Love now.
single-baltic-lady.com/Love
Με θέρμη υποδέχτηκαν την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ οι φίλοι του "Δικεφάλου" στη Νάουσα, στο πλαίσιο της απόφασης που έχει παρθεί στη ΚΑΕ για να γίνονται όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες προπονήσεις και φιλικά σε πόλεις της περιφέρειας.
Οι "ασπρόμαυροι" βρέθηκαν εκεί λοιπόν την Τρίτη κι έδωσαν φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με τον τοπικό Ζαφειράκη (ήταν για τρία δεκαλεπτα, δεν κρατήθηκε σκορ και από τον ΠΑΟΚ έπαιξαν μόνο οι Κασελάκης, Νικολόπουλος, Κόνιαρης, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης, Δέδας και Χαριτόπουλος αφού οι άλλοι προτιμήθηκε να ξεκουραστούν και να μην επιβαρύνουν την κατάστασή τους λόγω ενοχλήσεων).
 
Μετά το τέλος του αγώνα οι φίλοι των "ασπρόμαυρων" που γέμισαν το κλειστό, έγιναν... ένα με τους παίκτες, βγήκαν αρκετές φωτογραφίες με τους καλαθοσφαιριστές των "ασπρόμαυρων", οι οποίοι υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα.
Γενικώς το κλίμα ήταν άριστο, ενώ σημειωθεί πως πριν το ματς έγινε βράβευση μεταξύ του δημάρχου της Νάουσας (πήρε φανέλα του "τίγρη" ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και με συνδεσμίτες της ομάδας) και του Μπάνε Πρέλεβιτς.
 
Ακόμη υπήρχε χώρος στο γήπεδο για την πώληση διαρκείας αλλά και εισιτηρίων για το παιχνίδι με τον Κολοσσό στο "Παλατάκι", ενώ η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ επισκέφτηκε χορηγό του "Δικεφάλου" που εδρεύει στη συγκεκριμένη πόλη.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΚΕΜ

20/10/1218:00ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΓΑΣ ΚΟΡΙΝΟΣ-ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ76-48ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΜΠΕΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
20/10/1218:00ΛΙΤΟΧΩΡΟΥΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟ-ΓΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ77-55ΣΑΡΑΚΕΝΙΔΗΣ ΒΑΣΧΡΥΣΑΦΗΣ ΣΤΑΥΡΟ
20/10/1218:00ΕΔΕΣΣΑΣΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟ46-60ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΒΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ
20/10/1218:00ΜΕΛΙΚΗΣΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ-ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ86-90ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓ
20/10/1218:00ΣΚΥΔΡΑΣΑΣ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ-ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙ48-67ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙ
2η Αγωνιστική

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

A΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ -ΕΚΑΣΚΕΜ

PLAY OUT στην Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. αποφάσισε την τροποποίηση του Συστήματος Διεξαγωγής της Α κατηγορίας Ανδρών με την προσθήκη αγώνων PLAY OUT, όπως φαίνεται παρακάτω:
Στο PLAY OUT του πρωταθλήματος θα συμμετέχουν οι ομάδες οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος και σύμφωνα με την βαθμολογία την οποία συγκέντρωσαν κατετάγησαν στις θέσεις 9 και 10 του βαθμολογικού πίνακα, οι οποίες  θα αγωνιστούν μεταξύ τους.
Νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα πραγματοποίηση δύο (2)  νίκες επί του αντιπάλου της.
Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδος η οποία θα έχει καταταγεί στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας μετά την λήξη της Κανονικής Περιόδου και ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα του αντιπάλου της. Σε περίπτωση που χρειασθεί και τρίτος αγώνας αυτός θα γίνει στην έδρα της ομάδας η οποία κατά την λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος είχε καταταγεί στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

EXAΣΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ένα ωραίο παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του Μακροχωρίου, όπου η τοπική ομάδα παίζοντας χωρίς πολλά βασικά της στελέχη, κατάφερε να πάρει την πρόκριση, αφού επικράτησε με 2-1 του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Μελίκης.

Το πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε 0-0, ανήκει στη φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία ήταν καλύτερη, δείχνοντας πιο έτοιμη, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, προηγήθηκαν στο 68’ με κεφαλιά του Ξαγοράρη και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 77’ με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Βούλγαρη. Οι Μελικιώτες κατάφεραν να μειώσουν στο 81’ με τον Παπάζογλου.

Καλή η διαιτησία του Καραντώνη (Γιάντσης-Παυλίδης).

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: Σταματέλος, Καλούδης, Βοργιατζίδης, Σαλεπής, Βελίνης, Συμεωνίδης Θ., Σαρηγιαννίδης,  Ξαγοράρης, Μπάκανος, Βούλγαρης (79’ Αντωνίου), Φέιμ (62’ Συμεωνίδης Γ.).

ΜΕΛΙΚΗ: Κωτσιόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Αράπος, Τενεκετζί, Ντάμτσιος, Τεγούσης, Ρίσου (85’ Τσάκαλος), Μελιόπουλος, Κακαγιάννης, Λουμάνι (77’ Παπάζογλου), Πιτσιάβας (71’ Ανδρίτσος).

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου έγιναν οι προημιτελικοί για το τουρνουά Νοσταλγία 2012. Το Σάββατο 9/6 έγιναν 2 παιχνίδια.

Στο πρώτο αγώνα έπαιξαν οι ομάδες ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ και ΒΕΡΟΙΑ 23. Την νίκη πήραν τελικά οι ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ σε έναν αγώνα που μάλλον τον περίμεναν πιο εύκολο.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  :  17-15, 33-26, 41-32, 54-44
ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ : ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 21, ΜΠΛΑΤΣΙΩΤΗΣ , ΤΡΑΠΕΖΑΛΙΔΗΣ , ΜΠΕΗΣ 3, ΛΑΖΟΣ 9, ΜΑΡΜΑΡΑΣ , ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ 10, ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ 11.
ΒΕΡΟΙΑ 23 Κυριακίδης 26, Καμπουρίδης 2, Ράλλης , Αβραάμ 6, Βασιλόπουλος 8, Λεονταράκης, Ευθυμιάδης, Τσισμανίδης, Τζανέτος, Χωματάς.

Ακολούθησε  το  παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες ΦΙΝΑΛΙΣΤ και ΑΤΛΑΣ,  σε ένα παιχνίδι που η ομάδα ΑΤΛΑΣ δυσκόλεψε πάρα πολύ τους ΦΙΝΑΛΙΣΤ  και το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  : 10-9, 14-15, 38-28, 51-49.
FINALIST: ΣΤΙΚΑΣ 23, ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ, ΜΠΑΚΑΛΙΔΗΣ 3, ΜΠΑΝΤΗΣ2, ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ 2, ΔΟΥΛΑΛΑΣ 13, ΜΠΕΚΙΑΡΙΔΗΣ 8, ΠΑΤΣΙΚΑΣ.
ΑΤΛΑΣ Ξηρός 16, Παπαγιάννης Δημ., Καραγιαννόπουλος 14, Στογιάννος, Παπαγιάννης Νικ, 9, Καραθανάσης 2, Μπαρμπαρούσης 2,  Πασάς 4, Μπογδαμπεϊδης.
Διαιτητές και  στους  δύο  αγώνες  ήταν οι  Παπαδόπουλος και Καπουρτίδης που μας χάρισαν μια πάρα πολύ καλή διαιτησία.

Την  Κυριακή 10/6 παίχτηκαν οι άλλοι 2 προημιτελικοί.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε ανάμεσα στις ομάδες ΠΑΡΤΑΛΙΑ και NORTH TEXAS LOOSERS  έγινε ένα ακόμη πολύ ωραίο ματς μέχρι το τέλος και ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τελικά οι NORTH TEXAS νίκησαν με τελικό σκορ 50-52.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  : 9-11, 16-21, 33-32, 50-52.
ΠΑΡΤΑΛΙΑ : ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ 10, ΔΟΥΜΑΣ , ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 9, ΓΚΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ , ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ 8, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ , ΚΟΥΡΗΣ 6, ΖΙΓΡΑΣ 17.
NORTH TEXAS LOOSERS: ΚΟΥΜΙΧΑΡΣΚΙ 1, ΣΕΧΕΡΛΗΣ 3, ΠΥΡΚΑΣ 5, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ , ΜΠΙΖΕΤΑΣ 17, ΝΤΑΦΟΣ 9, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ , ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ 6, ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ 11.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας οι ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ νίκησαν την ομάδα ΜΟΡΦΕΣ-LIVE σε ένα παιχνίδι που μέχρι τις αρχές της 4ης περιόδου έδειχνε αμφίρροπο.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  : 8-12, 25-27, 46-42, 62-47.
ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ : ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 4, ΕΚΜΕΤΖΟΓΛΟΥ , ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ 19, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 12, ΓΩΓΟΣ 2, ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 19, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ 6, ΚΟΖΑΣ.
ΜΟΡΦΕΣ-LIVE Αποστόλου 10, Τριγώνης, Τζιούρτζιας 12, Τζουνάκης 5, Παπαστεργίου 2, Τσιούντας 11, Ορφανίδης, Βύζας 2, Τόκας 2, Χατζηκυριακίδης 5, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 2.
Διαιτητές των αγώνων  ήταν οι Ντόκας Ν.  και  Ντοκας Ευαγ. που  βρέθηκαν σε  μεγάλη  μέρα.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΟΑΣΤΑΛΓΙΑ

Με τη διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε την Κυριακή 27/05 το τουρνουά μπάσκετ "Νοσταλγία 2012".

Στον πρώτο αγώνα αγωνίστηκαν οι ομάδες ΠΑΡΤΑΛΙΑ και MORFES-LIVE. Τα ΠΑΡΤΑΛΙΑ πήραν τελικά μια σχετικά εύκολη νίκη από  τις MORFES.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  : 17-11, 32-21, 49-40, 63-50.
ΠΑΡΤΑΛΙΑ : ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ 6, ΔΟΥΜΑΣ 19, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 15, ΓΚΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  3, ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ, ΚΑΣΑΠΗΣ 14, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΚΟΥΡΗΣ 6, ΖΙΓΡΑΣ .
ΜΟΡΦΕΣ-LIVE : ΒΥΖΑΣ2, ΤΣΙΟΥΝΤΑΣ 3, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΤΖΙΟΥΜΑΚΗΣ 10, ΤΡΙΓΩΝΗΣ 17, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ , ΤΟΚΑΣ , ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 2, ΤΖΙΟΥΡΤΖΙΑΣ 5, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ 7, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 4.

Στον δεύτερο αγώνα έπαιξαν οι ομάδες ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ και ΑΤΛΑΣ. Έγινε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα στο οποίο επικράτησε η δεύτερη ομάδα, στην παράταση, με ένα καλάθι διαφορά.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  : 4-9, 12-17, 29-28, 38-38 (σκορ στον κανονικό χρόνο), 44-42 (παράταση
ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ : ΚΑΠΡΑΡΑΣ 4, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 8, ΜΠΛΑΤΣΙΩΤΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑΝΛΙΔΗΣ 9, ΜΠΕΗΣ 2, ΛΑΖΟΣ 6, ΜΑΡΜΑΡΑΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ 8, ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ 7.
ΑΤΛΑΣ : ΠΑΣΑΣ 2, ΜΠΟΓΔΑΜΠΕΪΔΗΣ 2, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ 14, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ 6, ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ, ΞΗΡΟΣ 10, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 8.
Διαιτητές και στους δύο αγώνες ήταν οι Ντόγκας και Παπαδόπουλος που κατά γενική ομολογία σφύριξαν πάρα πολύ καλά.

Την Δευτέρα 28-5, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής, έπαιξαν μεταξύ τους οι ομάδες FINALIST και ΒΕΡΟΙΑ 23, με την πρώτη ομάδα να σημειώνει μια ευρεία νίκη σε ένα παιχνίδι χωρίς βθμολογικό ενδιαφέρον.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  : 21-14, 38-22, 55-36, 73-48.
FINALIST: ΣΤΙΚΑΣ 16, ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ 2, ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ 2, ΜΠΑΚΑΛΙΔΗΣ 5, ΜΠΑΝΤΗΣ 8, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΔΟΥΛΑΛΑΣ 31, ΜΠΕΚΙΑΡΙΔΗΣ 9, ΠΑΤΣΙΚΑΣ.
ΒΕΡΟΙΑ 23 : ΑΒΡΑΑΜ 4, ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 6, ΡΑΛΛΗΣ 2, ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ 10, ΤΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ 2, ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ 6, ΤΖΑΝΕΤΟΣ 4, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 14, ΧΩΜΑΤΑΣ 2.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Αργυρόπουλος και Γεωργιάδης που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και παίχτηκε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ

Αλλαγές στο πρόγραμμα του «Νοσταλγία»
Πέμπτη, 17 Μάιος 2012 18:21    Εκτύπωση E-mail
Αλλαγές υπήρξαν στο πρόγραμμα του τουρνουά μπάσκετ «Νοσταλγία», το οποίο από εδώ και πέρα διαμορφώνεται ως εξής:

4Η ΣΑΒΒΑΤΟ  19/5/12  (1  ΑΓΩΝAΣ)
18:00-19:30   ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ - ΑΤΛΑΣ

5Η ΚΥΡΙΑΚΗ   20/5/12  (1  ΑΓΩΝEΣ)
20:00-21:30  ΠΑΡΤΑΛΙΑ – ΒΕΡΟΙΑ  23

6Η ΔΕΥΤΕΡΑ  21/5/12  (2  ΑΓΩΝEΣ)
17:00-18:30   HOTMALES – ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ
19:00-20:30  ΦΙΝΑΛΙΣΤ – TRAGIC

7Η ΤΕΤΑΡΤΗ 23/5/12  (2 ΑΓΩΝΕΣ)
18:00-21:30   ΠΑΡΤΑΛΙΑ - ΦΙΝΑΛΙΣΤ
20:00-21:30  NORTH  TEXAS  LOOSERS - ΑΤΛΑΣ

8Η ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5/12  (2 ΑΓΩΝΕΣ)
17:00-18:30   NORTH TEXAS LOOSERS – ΧΩΡΙΣ  ΕΛΕΟΣ
19:00-20:30  TRAGIC – ΒΕΡΟΙΑ  23

9Η ΚΥΡΙΑΚΗ  27/5/12  (2 ΑΓΩΝΕΣ)
17:00-18:30  ΠΑΡΤΑΛΙΑ – ΜΟΡΦΕΣ  LIVE
19:00-20:30  ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ - ΑΤΛΑΣ

10Η ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5/12  (1  ΑΓΩΝAΣ)
19:00-20:30  ΦΙΝΑΛΙΣΤ  - ΒΕΡΟΙΑ  23                            

11Η  ΤΕΤΑΡΤΗ 30/5/12  (2 ΑΓΩΝEΣ)
18:00-19:30   TRAGIC – ΜOΡΦΕΣ  LIVE
20:00-21:30  ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ – NORTH TEXAS  LOOSERS
                                                                   
Β ΦΑΣΗ (1 ΑΓΩΝAΣ)

12Η ΤΕΤΑΡΤΗ  6/6/12  (1 ΑΓΩΝΑΣ)
19:00-20:30 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΟΣ (ΟΙ ΠΕΜΠΤΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΙΛΩΝ)

                                                               
Β ΦΑΣΗ (4 ΑΓΩΝΕΣ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ)

13η ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6/12  (2ΑΓΩΝΕΣ)
17:30-19:00  1.Α1-Β4
19:30-21:00  2.Β1-Α4

14η ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6/12  (2ΑΓΩΝΕΣ)
17:30-19:00  3.Α2-Β3
19:30-2100   4.Β2-Α3

 
Γ ΦΑΣΗ (2 ΑΓΩΝΕΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ)

15η  ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6/12  (2ΑΓΩΝΕΣ)
18:30  ΝΙΚ 1-ΝΙΚ 4
20:30  ΝΙΚ 2-ΝΙΚ 3


Δ ΦΑΣΗ  (4 ΑΓΩΝΕΣ)

16η  ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6/12 (2  ΑΓΩΝΕΣ)  
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

17η ΚΥΡΙΑΚΗ  17/6/12 (2 ΑΓΩΝΕΣ)
17:00  ΜΙΚΡΟΣ  ΤΕΛΙΚΟΣ  -  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ
19:30 ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ 

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

AΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

Η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται πάντα στην Αρχαία Ολυμπία. Και τις τελευταίες ώρες χτυπάει δυνατά! Λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης (11/5, 10:30) θα αρχίσει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Φυσικά, με την αφή του Ολυμπιακού φωτός. Της Ιερής Φλόγας που καίει στο βωμό κάθε διοργάνωσης και δίνει δύναμη στους αθλητές που κυνηγούν το ολυμπιακό όνειρο.
 

Η ολυμπιακή οικογένεια και πλήθος επισήμων από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στην πραγματική πρωτεύουσα του Ολυμπισμού, τη δοκιμασμένη από πυρκαγιές και ανθρώπινη απληστία για την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας.
Το κεντρικό πρόσωπο της τελετής είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ανοιχτή θάλασσα, Σπύρος Γιαννιώτης που θα έχει την τιμή να μεταφέρει πρώτος το Ολυμπιακό Φως από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη.
"Έτρεμαν τα χέρια μου", δήλωσε ο γεννημένος στην Κέρκυρα από Αγγλίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γενικής πρόβας. Είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του... υδάτινου κόσμου που θα έχει την τιμή να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος.
Το χορό άνοιξε το 1936 ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Κονδύλης σε μια τελετή που είχε διεξαχθεί υπό την επιμέλεια της Γερμανίδας σκηνοθέτιδος Λένι Ρίφενσταλ, η δημιουργός του ντοκιμαντέρ "Ολυμπία" (Olympia).
Συμβολική είναι η επιλογή και του Βρετανού που θα μεταφέρει το Φως μετά από τον Γιαννιώτη και αυτός θα είναι ο Ελληνοβρετανός πυγμάχος Αλέξανδρος Λούκος.
Το Ιερό Φως θα διασχίσει μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας και στις 17 Μαΐου θα περάσει σε βρετανικά χέρια στην τελετή παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια λαμπαδηδρομία επί βρετανικού εδάφους θα ακολουθήσει μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στις 27 Ιουλίου, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

Μία ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Οι «ερυθρόλευκοι», επικράτησαν στο ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» με σκορ 79-67 του Φοίνικα Λάρισας και πανηγύρισαν την κατάκτηση του φετινού τίτλου (το πρωτάθλημα είχε εξασφαλιστεί την περασμένη εβδομάδα).

«Πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Πρώτα στους παίκτες Είναι όλοι τους σπάνιοι πρώτα σαν άνθρωποι κι έπειτα σαν παίκτες. Στη διοίκηση που σε τέτοιους καιρούς προσπαθεί να είναι συνεπής στο λόγο της και γι αυτό προχωράμε.

Στο συνεργάτη και αδελφό μου Χρήστο Μπλατσιωτη που μαζί έχουμε πιει πέρυσι το πικρό ποτήρι της ήττας του χλευασμού και της αμφισβήτησης. Στους λίγους αλλά πιστούς κι αγαπημένους φιλάθλους μας που ήταν δίπλα μας όλα τα χρόνια.

Αυτό είναι το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ στην ιστορία του» δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Δημήτρης Γκίμας.

Αγωνιστικά, οι Βεροιώτες ήταν καλύτεροι από την αρχή του ματς και δίκαια έφτασαν στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 25-19, 41-36, 58-51, 79-67

Διαιτητές : Τζιβελεκίδου - Φουτζίλας

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γκίμας): Κοτσάμπασης 3(1), Ιωσηφίδης 7(1), Τσακίρης 11, Παπαπέτρου 2, Προδρόμου 26 (2), Τριχόπουλος 4, Κασαμπαλής 8, Γκουτάντζης, Κόγιας, Κοθράς 15.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ Λ. (Γιασάρης): Βλαχούλης 14 (1), Τσιαμπαλής 11 (1), Λιάκος, Γλυκόπουλος, Σπανούλης 4, Δεληχρήστος 7 (1), Παπαδόπουλος 7 (1), Παπαβασιλείου 4.


Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ – 21η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ - Φοίνικας Λάρισας: 79-67
Αιγινιακός - Άργος Ορεστικό: 79-87
Διόσκουροι Κοζ. – Ηρακλής Κοζ.: 87-88
Ανατόλια – Γ.Σ. Βόλου: 79-61
Αστέρας Λάρ. – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: 20-0 (α.α)
Ρεπό: Μεταμόρφωση Βόλου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1. ΦΙΛΙΠΠΟΣ  37
2. Μεταμόρφωση Β.  34
3. Ανατόλια  33
4. Φοίνικας Λάρ.  32
5. Αστέρας Λάρ.  31
6. Αιγινιακός  29
7. Ηρακλής Κοζ.  29
8. Διόσκουροι Κοζ.  24
9. Αργος Ορ.  24
10. ΓΣ Βόλου  22
11. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  20

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΒΑΡΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΙΟ

Την επάνοδό της στη Β’ Εθνική κατηγορία ως πρωταθλήτρια, πανηγυρίζει η ομάδα μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ, η οποία στη σημερινή 20ή αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Βορρά στη Γ' Εθνική, πέτυχε σπουδαίο διπλό στην Κοζάνη επί του τοπικού Ηρακλή με σκορ 89-86.
Έτσι, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε οι Βεροιώτες δεν χάνουν την πρώτη θέση, αφού έχουν ένα ματς λιγότερο αλλά και καλύτερο συντελεστή (σε περίπτωση ισοβαθμίας) απο τη δεύτερη της βαθμολογίας, Μεταμόρφωση Βόλου.
Αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, το οποίο κράτησαν μέχρι και το φινάλε παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γηπεδούχοι.
Δεκάλεπτα: 18-24, 42-44, 69-72, 86-89
Διαιτητές: Σιμητόπουλος, Σιταρίδης
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Τζιλίνης): Παπαδόπουλος 10(2), Ντισλής 20(3), Μιχαηλίδης 38(4), Βίλας 5(1), Ψάλτου 13.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γκίμας): Κοθράς 15(1), Χατζηχαρίσης-, Τριχόπουλος 15(1), Ιωσηφίδης 13(3), Προδρόμου 21(4), Παπαπέτρου 4, Κοτσάμπασης, Κόγιας, Κασάμπαλης 7, Τσακίρης 14.

Βαριά ήττα της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Βαριά εντός έδρας ήττα γνώρισε ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ο οποίος έχασε με σκορ 50-84 από τη δυνατή Μεταμόρφωση Βόλου.
Δεκάλεπτα: 16-22, 22-43, 36-67, 50-84,
Διαιτητές: Θεοδώρου, Ταξιλταρίδης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (Παπαδόπουλος): Παπαγερίδης 8(2), Τσάτσας 2, Αβραμίδης 11(1), Νικολόπουλος 6(1), Καρκάρας 10, Μπεχλιβάνος,  Αγαθαγγέλου 4, Χρυσικός, Χύτας 9(1).
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Μυριντζής):  Καραγεώργος Θ 12(2), Καραγιώργος 16(2), Γεωργίου 1, Καλογερόπουλος 7, Νάνης 12(5/5 δίποντα), Τοπούζης 4, Καραβασάνης  Παρασκευάς 15(1), Μπόγδανος 14(3) 1/7 δίποντα, Καραρήγας 3.


Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ – 20ή αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ηρακλής Κοζάνης – ΦΙΛΙΠΠΟΣ: 86-89
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – Μεταμόρφωση Β.: 50-84
Ανατόλια – Αιγινιακός: 100-68
Φοίνικας Λάρ. - Αστέρας Λάρ.: 80-61
ΓΣ Βόλου - Διόσκουροι Κοζάνης: 81-57

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1. ΦΙΛΙΠΠΟΣ  35
2. Μεταμόρφωση Β.  34
3. Φοίνικας Λάρ.  31
4. Ανατόλια  31
5. Αστέρας Λάρ.  29
6. Αιγινιακός  28
7. Ηρακλής Κοζ.  27
8. Διόσκουροι Κοζ.  23
9. Αργος Ορ.  22
10. ΓΣ Βόλου  21
11. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  19

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Π Ι Λ Α Τ Ε Σ . (PILATES

Τι είναι η μέθοδος Pilates?

Σε ποιούς απευθύνεται?

Η αίσθηση Pilates

Η σιλουέτα Pilates

Σε τι διαφέρει η Μέθοδος Pilates από άλλες Μεθόδους Ασκησης?

Αποτελέσματα της Μεθόδου

Εξοπλισμός


Τι είναι η μέθοδος Pilates?
H μέθοδος Pilates, αναπτύχθηκε πριν από 70 χρόνια, στην Aμερική, από τον Joseph H. Pilates, ο οποίος γνωρίζοντας σε βάθος την ανθρώπινη φυσιολογία, θέλησε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό και ολοκληρωμένο τρόπο άσκησης. Για το σκοπό αυτό, συνδύασε βασικές αρχές της γιόγκα και άλλων παραδοσιακών μεθόδων άσκησης που προέρχονται από τις ανατολικές φιλοσοφίες, με τη δυναμική μεταγενέστερων δυτικών μεθόδων.
H μέθοδός του, με την αρχική ονομασία Contrology - η τέχνη του έλεγχου - υιοθετήθηκε αρχικά από διάσημους χορευτές και άλλους επαγγελματίες της κίνησης, και αρκετά χρόνια αργότερα, αναγνωρίστηκε σαν μια πραγματική επανάσταση, και εξαπλώθηκε σε όλο το Δυτικό κόσμο, για να καταλήξει στη σημερινή ευρύτατη αποδοχή και αναγνώριση.
H βασική αρχή, και θεωρητικό υπόβαθρο της μεθόδου είναι ο έλεγχος και η σταθερότητα του κέντρου του σώματος - η κοιλιά.
Όπως κάθε υλικό αντικείμενο, έτσι και το ανθρώπινο σώμα, έχει ένα κέντρο βάρους, από το οποίο εξαρτάται η ισορροπία του. Όλες οι κινήσεις που κάνουμε στη ζωή μας και η ενέργεια μας, έχουν σαν αφετηρία, τη δύναμη που προέρχεται από το κέντρο μας. Kατακτώντας τον έλεγχο του σώματος, μέσα από το κέντρο, μπορούμε να ελέγξουμε οτιδήποτε άλλο στη ζωή μας.
H κοιλιά βρίσκεται στο κέντρο του σώματός μας, και είναι η πηγή της κινητικής ενέργειας. Στην Aνατολική θεώρηση του σώματος, αντιστοιχεί στο ηλιακό πλέγμα. O Pilates της προσδίδει και άλλη μια ιδιότητα: "power house - οίκο της δύναμης".
H κοιλιά κρατά μέσα της, μια βαθιά δύναμη, που βρίσκεται σε κατάσταση "νάρκης", στην πλειοψηφία των ανθρώπινων σωμάτων. O έλεγχός της ξεκινά βαθιά, από τους εσωτερικούς μύες, που εφάπτονται της σπονδυλικής στήλης. Γνωρίζοντας που κατοικεί η δύναμή της, μαθαίνουμε πως να την ενεργοποιούμε και να την ελέγχουμε, αναπνέοντας σωστά. Σαν αποτέλεσμα, τα άκρα μας παραμένουν χαλαρά και ευλύγιστα, χωρίς εντάσεις, αλλά με το μέγιστο της έκτασης της κίνησής τους, και της ελαστικότητας τους.
Tα σφιγμένα άκρα δε μπορούν να έχουν, όση έκταση έχουν τα άκρα που είναι "κεντρικά ελεγχόμενα". Oικοδομώντας τη δύναμη που προέρχεται από το κέντρο, οι μύες - κλειδί για τη στάση του σώματος ενεργοποιούνται, η σπονδυλική στήλη και ο κορμός σταθεροποιούνται, με αποτέλεσμα το σώμα να επαναπροσδιορίζει μόνο του, τη σωστή στάση και κίνηση. Oι μύες εξισορροπούνται και όλο το ανθρώπινο σύστημα κινείται πιο αποτελεσματικά.
H μέθοδος Pilates αποτελείται από 500 περίπου ασκήσεις ακρίβειας, στις οποίες συμμετέχει όχι μόνο το σώμα, αλλά και η αντίληψή μας, και οι οποίες εκτελούνται σε ειδικά σχεδιασμένα όργανα (με βασικότερο το Universal Reformer), μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους στη μέθοδο, γυμναστές. Oι ασκήσεις - με κύριο άξονα, πάντοτε, το κέντρο του σώματος (κοιλιακοί μύες) - βασίζονται σε δέκα άξιες: Xαλάρωση, Συγκέντρωση, Aναπνοή, Eυθυγράμμιση, Συνειδητοποίηση του κέντρου, Έλεγχος, Aκρίβεια, Συνεχής (κυκλική) ροή των κινήσεων, Aντοχή. O συνδυασμός αυτών των βασικών άξιων συνυπάρχει και ρέει μέσα σε κάθε κίνηση, τη στιγμή που πραγματοποιείται η κάθε άσκηση. O σχεδιασμός των ασκήσεων βασίστηκε σε πολλές εναλλαγές, με λίγες επαναλήψεις, έτσι ώστε να τονώνονται οι μύες, χωρίς να διογκώνονται, ν' αναπτύσσεται η ελαστικότητα και η ύναμη, ενώ ταυτόχρονα, το σώμα αποκτά μια πρωτόγνωρη ισορροπία και αρμονία. H σωστή αναπνοή είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην εκτέλεση όλων των ασκήσεων, η ακρίβεια, η συγκέντρωση και η Προσωπική ενασχόληση του γυμναστή με τον ενασκούμενο, καταλήγουν στην πλήρη ευθυγράμμιση του σώματος, λόγω της μεγάλης ακρίβειας, που υπάρχει στην άσκηση. Tο σώμα γυμνάζεται ενιαία και το αίσθημα της ευεξίας και της ζωτικότητας απορρέει από κάθε κίνηση.
H εσωτερική μας δύναμη αφυπνίζεται με απώτερο σκοπό, να επιτευχθεί ο πλήρης έλεγχος και συγχρονισμός του σώματος, χωρίς πίεση και κόπωση.

Σε ποιούς απευθύνεται?
H μέθοδος Pilates απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και είναι ιδιαίτερα ευεργετική, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, που απορρέουν από το σύγχρονο lifestyle. Ασχετα με το πόσο γυμνασμένος και fit είναι κανείς, η μέθοδος Pilates είναι η ιδανική άσκηση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλου του κόσμου, από ανθρώπους που κάνουν καθημερινά ώρες καθιστικής ζωής, μέχρι αθλητές. O ίδιος ο J.H. Pilates, χαρακτήρισε τη μέθοδό του "ήπια για τις εγκύους, ασφαλή για τους υπερήλικες, δυναμική για αθλητές και χορευτές".

Η αίσθηση Pilates
Aπό την πρώτη στιγμή, η αίσθηση που αποκομίζει ο ενασκούμενος μετά από κάθε session, είναι αυτή του πλήρους φυσιοθεραπευτικού μασάζ, με θεραπευτικά αποτελέσματα, τα οποία διατηρεί και για τις επόμενες ημέρες, χωρίς να νιώθει "πιασμένος" ή καταπονημένος.
Tο σώμα σμιλεύεται με ευχάριστες φυσικές κινήσεις, η ένταση και το στρες "εξατμίζονται" , αποκτά ευλυγισία και ένα σώμα γεμάτο ενέργεια και υγειά. Σταδιακά, ο κάθε ενασκούμενος αποκτά όλο και περισσότερη σωματική, αλλά και πνευματική ενέργεια, την οποία διοχετεύει στη ζωή του, με αυξημένη δυνατότητα συγκέντρωσης και έλεγχου.

Η σιλουέτα Pilates
Mακριά, ευθύγραμμη, με γραμμωμένους μύες σε όλο το σώμα, στενούς γοφούς και πολύ δυνατούς κοιλιακούς. H στάση του σώματος είναι ευθυτενής και η σπονδυλική στήλη στην απόλυτη ευθεία, έτσι ώστε το σώμα τελικά, κερδίζει μερικά εκατοστά σε ύψος. Aπόλυτα επίπεδο στομάχι και κοιλιά.

Σε τι διαφέρει η Μέθοδος Pilates από άλλες Μεθόδους Ασκησης?
H μέθοδος Pilates είναι μια επανάσταση στην προσέγγιση του σώματος και της άσκησης. O έλεγχος του κέντρου του σώματος (κοιλιά) - που λειτουργεί σαν πυρήνας της ενέργειας, και στηρίζει τις λειτουργίες όλου του υπόλοιπου σώματος - είναι η βάση της μεθόδου και το μέσον, για να φτάσει κανείς στα εντυπωσιακά της αποτελέσματα.
Σαν ενεργειακή άσκηση, βασίζεται στη συνεργασία μυαλού και σώματος, προκείμενου να επιτευχθούν σωστά οι ασκήσεις - Έτσι, πολύ σύντομα, ακολουθώντας τη μέθοδο, αναπτύσσεται στον καθένα μας, μια πρωτοφανής αίσθηση έλεγχου της κίνησης και επίγνωση του σώματος, και του μυϊκού μας συστήματος. H μέθοδος βασίζεται σε εκτέλεση των ασκήσεων με απόλυτη ακρίβεια κίνησης και έλεγχο, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικές με λίγες επαναλήψεις. Δεν γίνεται άσκοπη κίνηση και κατασπατάληση σωματικής ενέργειας κι έτσι, το σώμα δεν εξαντλείται, αντίθετα, τονώνεται πράγμα που γίνεται αισθητό, μετά από κάθε ώρα άσκησης.
  • Aντίθετα με την αεροβική γυμναστική, η μέθοδος Pilates γυμνάζει, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη συνειδητοποίηση του σώματος.
  • Aντίθετα με το body-building, γυμνάζει χωρίς να προσθέτει όγκο.
  • Aντίθετα με τη γιόγκα, δεν είναι στατική άσκηση.Eίναι ενεργειακή άσκηση, αλλά γυμνάζει αποτελεσματικά.
  • Δεν είναι μαθήματα αποστήθισης ασκήσεων, χωρίς την κατανόηση τους.

Αποτελέσματα της Μεθόδου
Eάν μπορούσαμε να συνοψίσουμε την πολυδιάστατη αποτελεσματικότητα της μεθόδου, σε μια φράση, θα λέγαμε ότι Χαρίζει ευεξία και ενεργητικότητα, γυμνάζοντας ολοκληρωτικά και ενιαία όλο το σώμα, με μεγάλη έμφαση στο κέντρο του: τους κοιλιακούς μύες. Όμως, τα ευεργετικά αποτελέσματα της μεθόδου Pilates είναι στην πραγματικότητα, πολύ περισσότερα:
  • Eίναι "Γλυπτική του σώματος", γραμμώνοντας και επιμηκύνοντας το σχήμα κάθε μυ.
  • H μέθοδος είναι σχεδιασμένη, έτσι ώστε να ενδυναμώνει το μυοσκελετικό, με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται πιθανοί μελλοντικοί τραυματισμοί σε αδύναμα σημεία.
  • Aκόμη, σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, εφαρμόζεται σαν θεραπευτική μέθοδος, από φυσιοθεραπευτές και χειροπράκτες, σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμούς.
  • Προάγει την απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος, και της σωστής αναπνοής.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ -ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΜΕΛΙΚΗΣ ???

Δεν ξεκαθάρισαν τα πράγματα στην κορυφή της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, μετά τα αποτελέσματα της σημερινής 26ης αγωνιστικής.


Το Μακροχώρι που προπορεύεται στο βαθμολογικό πίνακα πέρασε με άνεση από τον ουραγό Κοπανό, νικώντας με 7-1 τον τοπικό ΓΑΣ, την ίδια ώρα που η δεύτερη Μελίκη έκανε… επική ανατροπή στο Νεόκαστρο, καθώς γύρισε το εις βάρος της 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, νικώντας τελικά με 4-3!


Στη μάχη της παραμονής, ο Σταυρός γνώρισε δίκαια την ήττα με 2-0 στη Νάουσα από τον τοπικό Αχιλλέα και παρέμεινε στην 11η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στη σωτηρία.


Στο κυνήγι του Σταυρού βρίσκονται τόσο ο Αγ. Γεώργιος, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει από την έδρα του «καταδικασμένου» Πλατάνου (2-2), όσο και ο Ολυμπιακός Νάουσας παρότι ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 στην Αγ. Βαρβάρα.


Τέλος, τα Καβάσιλα νίκησαν στην έδρα τους με σκορ 3-2 τη Χαρίεσσα, όμως διατηρούν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή τους.

Α1 ΕΠΣΗ – 26η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τρίκαλα – Επισκοπή: 4-1

Νεόκαστρο – Μελίκη: 3-4

Καβάσιλα – Χαρίεσσα: 3-2

Αχιλλέας – Σταυρός: 2-0

Διαβατός – Μέση: 2-0

Αγ. Βαρβάρα – Ολυμπιακός: 4-0

Πλάτανος - Αγ. Γεώργιος: 2-2

Κοπανός – Μακροχώρι: 1-7

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μακροχώρι 74
2. Μελίκη 70
3. Χαρίεσσα 46
4. Τρίκαλα 44
5. Επισκοπή 42
6. Νεόκαστρο 40
7. Μέση 40
8. Διαβατός 39
9. Αγ. Βαρβάρα 38
10. Αχιλλέας Ν. 37
11. Σταυρός 32
12. Αγ. Γεώργιος 26
13. Ολυμπιακός Ν. 24
14. Καβάσιλα 23
15. Πλάτανος 7
16. Κοπανός 6

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν ένα ακόμη σπουδαίο διπλό, αυτή τη φορά επί του Κολεγίου Ανατόλια με 70-61, και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου του βορρά του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, έχοντας μάλιστα ένα ματς λιγότερο από τη δεύτερη Μεταμόρφωση Βόλου.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως οι Βεροιώτες με αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση της πολύτιμης νίκης.

Πρώτος σκόρερ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ήταν ο Προδρόμου με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Κοθράς με 14.

Διαιτητές: Τατούδης - Σαλικίδης.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 40-37, 55-51, 61-70.

ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Τσούρμας): Βασιλείου 6 (1), Παυλέας 2, Μόσχου 12 (2), Χατζατούροφ 6 (2), Κοϊμτζόγλου 3 (1), Μουτσιαράς 12(1), Τσάτσιος, Μπρόζος 12 (2), Βεργίνης 2, Χατζίδης 6.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γκίμας): Κοθράς 14 (2), Τριχόπουλος 5 (1), Ιωσηφίδης 10 (3), Προδρόμου 19 (1), Παπαπέτρου 6, Κοτσάμπασης 7 (1), Κόγιας, Κασαμπαλής 9.


Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ - 18η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ανατόλια – ΦΙΛΙΠΠΟΣ: 61-70

Ηρακλής Κοζάνης - Μεταμόρφωση Β.: 70-72
Φοίνικας Λάρισας - Άργος Ορεστικό: 89-80
Διόσκουροι Κοζάνης - Αιγινιακός: 71-87
ΓΣ Βόλου - Αστέρας Λάρισας: 67-73

Ρεπό: ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΦΙΛΙΠΠΟΣ 31
2. Μεταμόρφωση Β. 30
3. Φοίνικας Λάρ. 28
4. Ανατόλια 27
5. Αιγινιακός 27
6. Αστέρας Λάρ. 26
7. Ηρακλής Κοζ. 25
8. Διόσκουροι Κοζ. 21
9. Αργος Ορ. 20

10. ΓΣ Βόλου 18

11. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 17

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Σαν σήμερα πριν από 72 χρόνια και σε ηλικία 73 ετών αφήνει την τελευταία του πνοή στην Αθήνα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, Σπύρος Λούης. Λίγες ημέρες πριν γιορτάσει την επέτειο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου (29 Μαρτίου), ο Λούης πεθαίνει πάμφτωχος.

Ο Λούης γεννήθηκε στο Μαρούσι και προέρχονταν από φτωχή οικογένεια, στην οποία αναγκάζονταν να βοηθά τον πατέρα του, ο οποίος ήταν νερουλάς. Στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποφασίστηκε να υπάρξει και το αγώνισμα του μαραθωνίου. Από ελληνικής πλευράς έγιναν προκαταρκτικοί αγώνες, με τον πρώτο να πραγματοποιείται στις 22 Μαρτίου, με τον Χαρίλαο Βασιλάκο να είναι νικητής με χρόνο 3 ώρες και 18 λεπτά. Δυο εβδομάδες αργότερα πραγματοποιήθηκε ο δεύτερο προκριματικός, στον οποίο πήρε μέρος και ο Σπύρος Λούης, μετά από παρότρυνση του συνταγματάρχη Παπαδιαμαντόπουλου, ο οποίο θυμόνταν την αντοχή του νεαρού Λούη από τη θητεία του τη διετία 1893-1985. Ο Λούης τερμάτισε στην πέμπτη θέση, με τον Δημήτρη Δεληγιάννη να παίρνει τη νίκη.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, πήραν μέρος δεκατρείς αθλητές από την Ελλάδα και τέσσερις ξένοι. Από την αρχή του αγώνα, στην πρώτη θέση βρίσκονταν ο Αλμπέν Λερμιζιό, όμως στο 32ο χιλιόμετρο κατέρρευσε λόγω κούρασης. Ο Λούης φέρεται να είχε σταματήσει σε ένα καφενείο στο Πικέρμι, όπου ζήτησε ένα ποτήρι κρασί, υπογραμμίζοντας πως θα κατάφερνε να προσπεράσει τους υπόλοιπους πριν τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Λούης κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και από τον Τέντι Φλακ (Αυστραλία), ο οποίος δεν άντεξε να διατηρήσει τον ρυθμό του έως το φινάλε της κούρσας. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, οι Έλληνες φίλαθλοι επευφημούσαν τον Λούη, ο οποίος μπήκε πρώτος στο στάδιο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η επίδοσή του ήταν 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου, ο βασιλιάς Γεώργιος είχε ρωτήσει τον Λούη τι δώρο ήθελε για τη μεγάλη του επιτυχία και εκείνο απάντησε «ένα γαϊδουράκι να με βοηθά, να κουβαλάω το νερό».

Παρά την επιτυχία, ο Λούης δεν ασχολήθηκε ξανά με τον αθλητισμό και εργάστηκε ως αγρότης και ως τοπικός αστυνομικός. Το 1926 ο Λούης κατηγορήθηκε ως πλαστογράφος στρατιωτικών εγγράφων και κατέληξε στη φυλακή, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Το 1936 ήταν επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, μπαίνοντας στο στάδιο κρατώντας ένα κλαδί ελιάς, υπό το βλέμμα του Αδόλφου Χίτλερ. Λίγους μήνες μετά την ιταλική εισβολή, ο Λούης άφησε την τελευταία του πνοή.

0 00

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΕΧΑΣΕ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ

Από μία ακόμη δύσκολη έδρα πέρασε το Μακροχώρι, στη σημερινή 25η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.


Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη νίκησε με 1-0 στον Αγ. Γεώργιο την τοπική ομάδα και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Μελίκη, η οποία νίκησε εύκολα στο γήπεδο της Αγ. Τριάδας με 5-1 τον Αχιλλέα Νάουσας.


Στην τρίτη θέση παρέμεινε η Χαρίεσσα που επιβλήθηκε δύσκολα με 2-1 του Διαβατού, ενώ τέταρτη πέρασε η Επισκοπή που νίκησε στο ντέρμπι με 2-0 το Νεόκαστρο.


Στη μάχη της παραμονής, ο Ολυμπιακός Νάουσας νίκησε εύκολα με 4-1 τον Κοπανό και συνεχίζει να ελπίζει, ενώ ο Σταυρός γλίτωσε στο τέλος την ήττα από την Αγ. Βαρβάρα, ισοφαρίζοντας στο 87’ σε 1-1 και παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στο κυνήγι της σωτηρίας. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται τα Καβάσιλα, που ηττήθηκαν με 2-1 στα Τρίκαλα.


Α1 ΕΠΣΗ – 25η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επισκοπή – Νεόκαστρο: 2-0

Τρίκαλα – Καβάσιλα: 2-1

Μελίκη – Αχιλλέας: 5-1

Χαρίεσσα – Διαβατός: 2-1

Σταυρός - Αγ. Βαρβάρα: 1-1

Μέση – Πλάτανος: 4-1

Ολυμπιακός – Κοπανός: 4-1

Αγ. Γεώργιος – Μακροχώρι: 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μακροχώρι 71
2. Μελίκη 67
3. Χαρίεσσα 46
4. Επισκοπή 42
5. Τρίκαλα 41
6. Νεόκαστρο 40
7. Μέση 40
8. Διαβατός 36
9. Αγ. Βαρβάρα 35
10. Αχιλλέας Ν. 34
11. Σταυρός 32
12. Αγ. Γεώργιος 25
13. Ολυμπιακός Ν. 24
14. Καβάσιλα 20
15. Πλάτανος 6
16. Κοπανός 6