Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΛΟΝΣΟ ΣΤΗ ΦΕΡΡΑΡΙ?

Νέο "φλερτ"  ΑΛΟΝΣΟ Scuderia.


Δύο κεντρικά πρόσωπα της καριέρας του Φερνάντο Αλόνσο στη Formula 1 για πρώτη φορά μίλησαν ανοιχτά για το ενδεχόμενο της επιστροφής του Ισπανού στο σπορ, και στη Ferrari, το 2020. Εξάλλου, και ο ίδιος ο Αλόνσο επέμενε τους τελευταίους μήνες ότι η αποχώρησή του από τη F1 ίσως και να μην είναι οριστική.
Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας του Μαρανέλο, Στέφανο Ντομενικάλι, και ο μόνιμος μάνατζερ του Αλόνσο, Φλάβιο Μπριατόρε, δήλωσαν ότι είναι πιθανό ο 37χρονος να γυρίσει στη Scuderia. Όλα δείχνουν να πηγάζουν, και να εξαρτώνται, από την απόδοση των Σεμπάστιαν Φέτελ και Σαρλ Λεκλέρκ το 2019.
Ο Φέτελ, που παραδέχθηκε ανοιχτά ότι η απόδοσή του το 2018 δεν ήταν στα επίπεδο που επιθυμούσε, καλέιται τη νέα σεζόν να αντιμετωπίσει έναν Λιούις Χάμιλτον καλύτερο από ποτέ, ενώ ο Λεκλέρκ να συνδέσει το φαινομενικό του ταλέντο με τον πρωταθλητισμό στο ύψιστο επίπεδο - κάτι που θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για το Μονεγάσκο, λόγω της έλλειψης εμπειρίας του.
Ο Φερνάντο Αλόνσο αποχώρησε από τη Ferrari στο τέλος του 2014, έπειτα από μια θυελλώδη διαφωνία με τον τότε αγωνιστικό διευθυντή Μάρκο Ματιάτσι - ο οποίος είχε αναλάβει τον άχαρο ρόλο να αντικαταστήσει τον Ισπανό με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο «Ελ Νάνο» επέστρεψε μετά το 2007 στη McLaren με τις ελπίδες να αναγεννήσει την επιτυχία της συνεργασίας McLaren-Honda, αλλά ποτέ την επόμενη τριετία δεν φάνηκε έστω και η παραμικρή ελπίδα για κάτι τέτοιο.
«Θα ήταν μια σπουδαία ιστορία αν συνέβαινε [η επανένωση Αλόνσο-Ferrari] αλλά αυτό δεν θα πρέπει να επιβληθεί», είπε ο Ντομενικάλι, πλέον αγωνιστικός διευθυντής της Lamborghini. «Αλλά αν λάβει στο μέλλον αυτή την απόφαση, γιατί όχι; Φυσικά, εξαρτάται από το αν ο Φερνάντο θα επιστρέψει, και από όλους τους άλλους εμπλεκόμενους, οπότε αφήνω την απόφαση σε εκείνους».
Ο Φλάβιο Μπριατόρε, στο μεταξύ, δήλωσε στον ισπανικό Τύπο: «Αν δεχθεί μια πρόταση από τη Mercedes ή τη Ferrari, θα επιστρέψει; Πιστεύω πως ναί. Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά σε μια φανταστική περίσταση, πιστεύω ότι θα γυρίσει. Υπάρχουν μόνο δύο κορυφαίες ομάδες. Οι άλλες επιλογές είναι να τερματίζει τέταρτος, πέμπτος ή έκτος. Νομίζω ότι με το ταλέντο που διαθέτει, αν τον βάλεις στο σωστό αυτοκίνητο θα μπορεί ακόμα να είναι ο πιο δυνατός οδηγός μαζί με τον Χάμιλτον».
«Θα δούμε τι θα γίνει, σε λίγους μήνες ή σε έναν χρόνο», συνέχισε ο Ιταλός, που διήυθυνε την Renault F1 με την οποία ο Αλόνσο κατέκτησε τα δύο μοναδικά του πρωταθλήματα στη Formula 1, το 2005 και '06. «Θέλει να ξεκουραστεί, και νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια το χρειάστηκαν πολλοί στο παρελθόν, όπως ο [Αλέν] Προστ. Τώρα χρειάζεται μια περίοδο χαλάρωσης. Πέρασε ορισμένα εκνευριστικά χρόνια με την γελοία απόδοση της McLaren, αλλά ο Φερνάντο πάντοτε συμπεριφερόταν άψογα και οδηγούσε στο ύψιστο επίπεδο».
Όσον αφορά στη φήμη που συνοδεύει τον Αλόνσο για τη δυσκολία του χαρακτήρα του, ο Στέφανο Ντομενικάλι δήλωσε ότι αυτό δεν θα ήταν εμπόδιο για μια πιθανή επανένωση του Ισπανού με τη Scuderia: «Όταν συνεργάζεσαι με τέτοιου είδους προσωπικότητες, με τόσο ταλέντο, δεν μπορείς να πεις αν είναι δύσκολοι ή μη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ο Αλόνσο ήταν πολύ δυνατός, με πολύ ισχυρό κίνητρο, και ήθελε να πετύχει τόσα πολλά. Πέραν αυτού, το να λέμε ότι ήταν δύσκολος, είναι λανθασμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: