Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ Νο 2

Στο μεσημεριανό θα σερβίρουμε άσπρο ψωμί , που θα συνοδεύει το κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο κρέας ή ψάρι , το βιομηχανοποιημένο τυρί , και άν τρώμε σε καντίνες ή εστιατόρια πατάτες τηγανισμένες σε κακής ποιότητας στραγγισμένα καμένα λάδια ή λίπη. Ας μή πούμε για τα αναψυκτικά ,τα γλυκά, τα μπισκότακ.λ.π.
Για βραδυνό θα έχουμε επίσης άλλο ένα <<τρόφιμο ευκολίας>>, που δεν χρειέζρται πολύ κόπο να ετοιμασθεί . Δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει τις ελλείψεις και τα κακά αποτελέσματα που του προκαλούν αυτά τα τρόφιμα και που φαίνονται αρκετά χρόνια αργότερα ,όταν εμφανισθούν οι χρόνιες ή άλλες αρρώστιες.
Κι όπως πάνε τα πράγματα ,η παγκόσμια συγκομιδή που έχει πέσει πολύ , τα οικονομικά προβλήματα, η αύξηση του πληθισμού , όλα μας σπρώχνουν να αλλάξουμε ( προς το χειρότερο βέβαια) την διατροφή μας.
Γι αυτό είναι τώρα σημανυικό όσο ποτέ να μάθουμε όσο γίνεται περισσότερα για τα τρόφιμα και τις βιταμίνες.
Η υγεία μας είναι το αποτέλεσμα των τροφών που τρώμε. το σώμα μας απο το κεφάλι ώς τα ακροδάκτυλα ,απο μέσα ώς έξω , η συναισθηματική μας υγεία, το νεανικό μας σφρίγος εξαρτώνται απο το είδος της τροφής μας.
Μια ισορροπημένη δίαιτα πρέπει να μας εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην ιδανική ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.
Μή νομίζετε όμως ότι χρειάζεται να γίνουμε παντογνώστες για να κάνουμε μια σωστή δίαιτα. Αρκεί να μάθουμε τη βασική αρχή , ότι μαζί με το κρέας , το ψάρι ή όποια άλλη πηγή πρωτεϊνών δεν πρέπει να λείπουν απο το τραπέζι μας τα λαχανικά , τα φρούτα , τα σιτηρά στη φυσική τους κατάσταση, στην εποχή τους και χωρίς κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.
Το δεύτερο βασικό σημείο που πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι καταναλωτές και ιδιαίτερα όσοι έχουν παιδιά είναι ότι το αφράτο ψωμί , η άσπρη ζάχαρη και τα αναψυκτικά μας ξεγελούν , κάνοντάς μας να νοιώθουμε χορτάτοι ενώ στην πραγματικότητα μας δημιουργούν υποσιτισμό.
Γιατί μας γεμίζουν με θερμίδες , χωρίς να μας δίνουν και τ ανάλογα θρεπτικά συστατικά και έτσι μας οδηγούν αναπόφευκτα σε ανεπάρκεια βιταμινών και ανόργανων συστατικών.
Το σώμα και το μυαλό μας χρειάζονται βιταμίνες και ανόργανα συστατικά . Αυτά διευκολύνουν χιλιάδες απαραίτητων αντιδράσεων αλλα δεν είναι τα ίδια πηγές ενεργείας . Χρειαζόμαστε τις πρωτεϊνες που υπάρχουν στο κρέας , το ψάρι , τα πουλερικά , και πολλές φυτικές πηγές.. Οι πρωτεϊνες έχουν πάνω απο είκοσι αμινοξέα , απο τα οποία οκτώ είναι απαραίτητα . Το σώμα μπορεί να συνθέσει τα υπόλοιπα δώδεκα απο άλλα αμινοξέα. Εάν όμως λείπει ένα απο τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα , τα άλλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά.
Το ανθρώπινο σώμα είναι <<προγραμματισμένο>>να παίρνει απο τις τροφές τα 40 με 45 θρεπτικά συστατικά ,που χρειάζεται και δεν τα συνθέτει μόνο του , όπως κάνουν τα φυτά.
Χρειαζόμαστε λίπη για θερμίδες και για το σχηματισμό δομικών στοιχείων. Οι υδατάνθρακες που αποτελούνται απο άμυλο και σάκχαρα χρησιμοποιούνται απο το σ.ωμα μας για ενέργεια.
Μετά απο ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες εμφανίζεται μια γρήγορη αύξηση θρυπτοφάνης στον εγκέφαλο , που ακολουθείται απο αύξηση της σεροτονίνης. Και επειδή η σεροτονίνη είναι ένα ισχυρό αγγειοσυσταλτικό , που βοηθάει τον εγκέφαλο στον έλεγχο των λειτουργιών , βλέπουμε ότι με το ανάλογο είδος τροφής μπορούμε να αυξήσουμε , να διατηρήσουμε ή να ελαττώσουμε τα επίπεδα της σεροτονίνης κι έτσι να επηρεάσουμε θετικά ή αρνητικά βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου όπως την αντίληψη και τη σκέψη.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπάρχουν έξι βασικά λάθη στη διατροφή μας που μπορεί να μας οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας όταν γίνουμε ενήλικες. Αυτά είναι τα εξής .
α. Δεν τρώμε τροφές που θα μας δώσουν τα 800 μίλλιγκραμΑσβεστίου που χρειαζόμαστε καθημερινά.( Η καλύτερη πηγή ασβεστίου είναι το γάλα και τα άγλυκα κι όχι πολύ αλατισμένα γαλακτοκομικά προιόντα , όπως το γιαούρτι και το τυρί φέτα.
β.Τρώμς περισσότερη τροφή απο όση χρειαζόμαστε , στοιβάζοντας έτσι περισσότερο βάρος , σε μορφή λίπους , πάνω στα κόκκαλά μας.
γ.Δεν δίνουμε καθόλου προσοχή στισ ανάγκες του οργανισμού μας για ασβέστιο και αποφεύγουμε τις τροφές που μας προστατεύουν λόγω του φόβου του πάχους όταν είμαστε παιδιά.
δ. Πίνουμε πολλά αναψυκτικά με Φωσφιρικό οξύ αντί απλό σκληρό νερό της βρύσης.
ε. Για να αδυνατίσουμε ακολουθούμε μή ισορροπημένες δίαιτες . ειδικά δίαιτες με πολλές πρωτείνες και λίγους υδατάνθρακες.
στ. Ο ι έγκυες δεν παίρνουν το ασβέστιο και τον σίδηρο που χρειάζεται ο οργανισμός τους και προσποθούν να τα αναπληρώσουν με φάρμακα.
Μπορεί οι πατροπαράδοτες συνηθειες , που κάνουν να μας αρέσει ή να μη μας αρέσει ένα φαγητό , να περνούν απο τους γονείς στα παιδιά και γι αυτό να είναι δύσκολο να αλλάξουν αλλα το μεγάλο πρόβλημα όταν θέλεις να βελτιώσρις τις συνθήκες της διατροφής σου είναι η έλλειψη γνώσεων.
Όσο το καταναλωτικό κοινό δεν έχει αρκετές σωστές πληροφορίες . θα εξακολουθεί να αγοράζει ότι του σερβίρουν οι βιομηχανίες τροφίμων .Το πρωινό θα αποτελείται απο δημητριακά με άφθονη ζάχαρη ,άσπρο αφρολέξ ψωμί , μαρμελάδα με συντηρητικά , χρώμα και άρωμα φρούτου, τσαι ή καφέ με ζάχαρη.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Ο ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ


ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ- ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ 71-63

Οι γηπεδούχοι είχαν απο την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και νίκησαν σχετικά εύκολα .Οι φιλοξενούμενοι μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο προσπάθησαν ,αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν τη διαφορά.Απο τον ΓΑΣ πρώτος σκόρερ για ένα ακόμη παιχνίδι ο Σωτήρης Ντόβας με 20 πόντους και 4 τρίποντα.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Ευφραιμίδης Σταύρος με τον Ταρενίδη Κώστα.

ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ (Ασλανίδης Δάνης) Τρικαλιώτης Κ.7(2), Καρέλης Β 2, Πάππου Γ, Ντόβας Σ 20 (4),Στάκταρης Δ 13(2) ,Λέφας Γ 8 , Μανουράς Γ 19 (1) ,Ντόγκας Ε. ,πΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟς κ ,Ρογγότης Ε.2, Πουλασουχίδης Γ, Σαμψωνίδης Κ .



ΕΚΑΣΚΕΜ

Α΄ΑΝΔΡΩΝ

10η αγωνιστική

ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ -ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ 71-63

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ -ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 36-63

ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ -ΠΙΕΡΙΚΟΣ 65-64

ΒΟΡΡΑΣ ΕΔΕΣ. -ΛΙΤΟΧΩΡΟ 81 -67

Φ.Ο ΑΡΙΔΑΙΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ 81 -57

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ -ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣ. 67-77


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΠΙΕΡΙΚΟΣ 19

2.ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣ.18

3.ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 18

4.ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 17

5.ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ 16

6.Φ.Ο ΑΡΙΔΑΙΑΣ 16

7.ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ 15

8.ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ 14

9.ΒΟΡΡΑΣ ΕΔΕΣ. 13

10.ΛΙΤΟΧΩΡΟ 12

11.ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 12

12.ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ 9


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ 60 -42


Δεν συνάντησε καμία δυσκολία ο ΓΑΣ στο παιχνίδι με τον Ζαφειράκη. Επικράτησε άνετα με σκορ 60-42.Ήταν κυρίαρχος του αγωνιστικού χώρου απο την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.Απο τον ΓΑΣ διακρίθηκαν ιδιαίτερα ο Σωτήρης Ντόβας που ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνακαι ο Βαγγέλης Ντόγκας με 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ (Ασλανίδης Δάνης) Παναγιωτόπουλος Κ,Κωσταμπίτσης Ν ,Καρέλης Β,Ντόβας Σ,Ντόγκας Ε.,Πουλασουχίδης Γ,ΖησιόπουλοςΠ, Παπαζήσης.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ







ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ



ΚΑΙ



ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ



ΔΙΑΚΟΠΕΣ






ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΩΜΑΤΙΑ
ΜΕ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΛ. 6945817990




OΛΑ ΓΙΑ ΤΟ DOPING

Tι ει'ναι doping;
Doping ειναι η χορ'ηγηση σε αθλητη' η' η χρ'ηση απο τον ίδιο ενός απαγορευμένου μέσου , που μπορεί να είναι μία ουσία ή μέθοδος ,καθώς επίσης ,και η ύπαρξη στο σώμα του αθλητή ,είτε απαγορευμένου μέσου ,είτε αποδείξεων της χρήσης ενός τέτοιου μέσου.
Απώτερος σκοπός αυτών είναι η τεχνητή μεταβολή και βελτίωση ,παροδική ή μη ,της αγωνιστικής του ικανότητας ,απόδοσης ή διάθεσης ,κατα την διάρκεια των αγώνων,ή και κατα το στάδιο της προπονητικής προετοιμασίας ή η συγκάλυψη μιας τέτοιας μεταβολής,βελτίωσης.
ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ DOPING;
Ο κυριότερος λόγος απαγόρευσης του doping είναι η διαφύλαξη της υγείας των αθλητών. Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν για την υγεία των αθλητών είναι διαφορετικοί,ανάλογα με την κατηγορία των ουσιών και τη φαρμακολογικί τους δράση. Βέβαια δεν αφορούν μόνο τους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό ή όχι αλλά και όλους εκείνους που γενικότερα αθλούνται για ψυχαγωγικούς σκοπούς και είναι απίθανο να υποβληθούν σε οποιοδήποτε έλεγχο.
Επίσης απαγορεύονται, διότι ο καθένας που τις χρησιμοποιεί προσπαθεί να αποκτήσει ένα άδικο πλεονέκτημα σε βάρος εκείνων που επιθυμούν να προστατέψουν την υγεία τους , ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να εξαπατήσει την αθλητική κοινότητα μιας και το doping αντίκειται στους κανονισμούς των αθλητικών ομοσπονδιών και είναι αντίθετο με τις αρχές του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ. Το doping προσβάλει τις ηθικές και ανθρώπινες αξίες του αθλητισμού που αφορούν την αναζήτηση σωματικής ευεξίας και την ευγςνή άμιλλα αποστερρώντας τον αθλητή απο τα ηθικά ,σωματικά και ψυχολογικά ωφέλη , που ο αθλητισμός θα μπορούσε να του προσφέρει.
Το doping στοχεύοντας στη τεχνητή βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων αντιτίθεται σε μία απο τις βασικές αρχές του αθλητισμού του δικαίου και του ανταγωνισμού με ίσους όρους.Με το doping η βασική αρχή ότι οι αθλητικές δραστηρι.οτητες προάγουν την υγεία καταστρατηγείται.
Η ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΤΟΥ DOPING είναι απόλυτα επιβεβλημένη για την προάσπιση τόσο της υγείας των αθλητών όσο και της αθλητικής ιδέας.